Futsal: Másodszorra is legyőztük a székely válogatottat
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. augusztus. 28., 21:30
Futsal: Másodszorra is legyőztük a székely válogatottat

Az első találkozón szerdán a magyar futsalválogatott 3-2-re győzött a székely válogatott ellen Hajdúböszörményben. Csütörtökön Berettyóújfaluban találkozott a két együttes, ezúttal 5-3-ra győzött a magyar válogatott.

A helyszín nem lehetett ismeretlen a két csapatnak, ugyanis tavalyelőtt decemberben Berettyóújfaluban már találkoztak, ekkor 2-1-re a székelyek bizonyultak jobbnak.

A csütörtöki találkozón az első játékrész jobbára kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. Inkább a székelyek akarata érvényesült a pályán, a vezetést mégis a magyar csapat szerezte meg Dróth révén, aki a 10. percben pimasz módon juttatta a labdát a rövid sarokba (1-0). A vendégek válaszára nem kellett sokat várni, a rengeteget vállaló és remekül játszó Szécsi Barna két percre rá előbb egyenlített (1-1), majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte a kék mezeseknek (1-2).

A második játékrészben valamivel jobban játszott a Sito Rivera vezette magyar válogatott. A 30. percben Dróth egyenlített (2-2) és már a közönség az újabb hazai gólt várta, amikor egy hatalmas védelmi hiba után újra Szécsiéknél volt az előny (2-3). Ezt követően Lódi percei jöttek, előbb remek megoldással egyenlített (3-3), majd egy szélről belőtt labdából, két perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte (4-3). Jakab Zoltán csapata egyáltalán nem adta fel és az utolsó másodpercekre öt a négy elleni játékra váltottak. Jóllehet veszélyesen támadtak és egy alkalommal a kapufát is eltalálták, gólt azonban már nem tudtak szerezni. Dróth utolsó másodpercekben lőtt újabb találatával magabiztossá vált a magyar válogatott győzelme (5-3).

Az előző találkozóhoz hasonlóan, kiegyenlített, intenzív mérkőzést játszott egymással a két válogatott. Sito Rivera a magyar csapat szövetségi edzője elégedett volt a látottakkal és kiemelte, hogy csapata mindkét mérkőzésen az utolsó percekben döntötte el a találkozó sorsát.

- Nagyon fontos volt, hogy mindkét mérkőzést vesztes állásból nyertük meg. Mindkét csapat nyerni akart, a játékosok bizonyították, hogy nyomás alatt is tudnak teljesíteni. Ez a két mérkőzés is jól szolgálta a felkészülésünket a márciusi Eb-selejtezőkre, különösen azért mert most találkozott június óta először a csapat. Következő állomásunk szeptemberben a Visegrádi Négyek Tornája - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország- Székely válogatott 5-3 (1-2)
Berettyóújfalu, 500 néző

Magyarország: Tihanyi, - Dróth, Lódi, Rábl, Öreglaki
Cserék: Tóth, Trencsényi, Lovas, Tatai, Komáromi, Dávid, Szeghy, Gál

Székely válogatott: Klein - Mihály, Mánya, Szőcs L, Szécsi
Cserék: Péter, Bíró, Kovács Á, Simon, Máté, Szabó Zs, Szőcs Lóránd, Miklós

Gólszerzők: Dróth (3), Lódi 2, illetve Szécsi (2), Máté

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.