Futsal: Kuvait és Franciaország a két következő ellenfél
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. november. 06., 12:23
Futsal: Kuvait és Franciaország a két következő ellenfél

Sito Rivera szövetségi kapitány minden hónapban összehívja a futsalválogatottat, főként az összeszokás és csapategység megteremtése érdekében. Múlt héten három napon át, keddtől péntekig Telkiben készült a csapat, az utolsó napon a BME futsalcsapatával játszott edzőmérkőzés zárta az összetartást.

Az edzőtáborozás során több új játékost is megfigyelt Sito Rivera, többek között az MVFC-Berettyóújfalu együttesét erősítő Gál Istvánt és Tihanyi Csabát. Ezúttal a győri különítmény nélkül készült az együttes, azaz Harnisch, Lódi, Dróth és Matkovics nem tartott a kerettel, bajnoki mérkőzésük miatt.

- Elengedhetetlen a sikeres jövőbeni munka megteremtéséhez, hogy havonta együtt tudjunk készülni, és mérkőzéseket is játsszunk. Nagyszerű lehetőség, hogy Telkiben, minden igényt kielégítő környezetben készülhetett a csapat. A BME elleni edzőmeccs, valamint a közös edzések jól szolgálták a felkészülésünket, az új játékosok számára elsősorban az elvárásaimmal és elképzeléseimmel való megismerkedés, a régiekkel a már megismert dolgok felelevenítése volt a célom - mondta Sito Rivera.

A felkészülésről és a válogatott jövőbeni céljairól Szabó Pétert, a keret egyik fiatal játékosát is megkérdezte az mlsz.hu:

- Napi két edzés és három videózás szerepelt a programban, főként a már korábban tanult taktikai elemeket gyakoroltunk. Fő célunk egyértelműen egy világversenyre való kijutás, ehhez azonban rengeteg munkára van szükség, fontos, hogy a lehető leggyakrabban tudjunk együtt készülni – fogalmazott Szabó Péter.

A válogatott következő fellépése a Kuvait ellen hazai barátságos mérkőzés lesz november 27-én, majd december 2-5. között Franciaország ellen játszik idegenben a csapat.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.