Futsal: Kuvait a szerdai ellenfél
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. november. 26., 15:00
Futsal: Kuvait a szerdai ellenfél

A magyar futsalválogatott szerdán 19 órakor Móron lép pályára felkészülési mérkőzésen, az ellenfél Kuvait válogatottja lesz.

Idén még két felkészülési meccs vár a Sito Rivera vezette futsalválogatottra, szerdán Kuvait lesz az ellenfél, decemberben pedig a francia válogatottal játszik együttesünk.

A kuvaitiakat nem jegyzik a világ élcsapatai között, de az utóbbi években rengeteget fejlődött a futsaljuk, olyannyira, hogy résztvevői voltak a 2012-es világbajnokságnak, ahol legyőzték az egyiptomiakat, és szoros meccset játszottak a csehekkel is. A kuvaiti válogatottat Luis Fonseca személyében immár évek óta spanyol szövetségi kapitány irányítja, akinek munkája során sikerült ütőképes együttest kialakítania.

- Tudomásul kell venni, hogy a futsalban ma már minden egyes ellenfelet komolyan kell venni, nincs könnyű meccs, bárki is legyen a rivális. Az utóbbi években a kisebb válogatottak is nagyon sokat fejlődtek, Kuvaitban ráadásul hosszabb ideje minőségi szakmai munka folyik, spanyol szakvezetővel készül a csapatuk. Nekünk az a célunk, hogy minden egyes mérkőzésen, így most is olyan mentalitással lépjünk pályára, olyan teljesítményt nyújtsunk, mintha tétmeccset játszanánk, illetve a játékosok nagy sebességű meccsen rázódjanak bele a nemzetközi ritmusba - mondta az mlsz.hu-nak Korolovszky Gábor, Sito Rivera segítője.

DSC_2779|Az ukránok elleni csapatból a győri játékosok ezúttal nem lépnek pályára

A csapatnak nem lesz tagja négy kulcsembere, a bajnoki címvédő Rába ETO-ban szereplő Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Balázs Zoltán kvartett, ők a napokban Lisszabonban szerepeltek az UEFA Futsal Cup elitkörében, ezért nem vehettek részt az összetartáson.

A szerdai meccsen Sito Rivera elsősorban hatékony, agresszív védekezést vár a játékosaitól, ezen a területen ugyanis még lát lemaradást a válogatottnál, de a helyzetkihasználásra is ráfér a javulás, a korábbi mérkőzéseken ugyanis a szükségesnél alacsonyabb hatékonysággal működött a lehetőségeink gólra váltása.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Dunakeszi Kinizsi)

Mezőnyjátékosok:

Kun Gábor (Dunakeszi Kinizsi)
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Lovas Norbert (MVFC-Berettyóújfalu)
Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)
Gál István (MVFC-Berettyóújfalu)
Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Angyalos András (DEAC)
Fekete Viktor (DEAC)
Gyurcsányi Zsolt (Swietelsky-Haladás VSE)
Halmos Máté (Swietelsky-Haladás VSE)
Szeghy Szabolcs (MAFC BME DA)
Öreglaki Norbert (MAFC BME DA)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.