Futsal: kevés volt az Eb-hez a hősies győzelem
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. szeptember. 24., 20:11
Futsal: kevés volt az Eb-hez a hősies győzelem

A magyar futsalválogatott hősies küzdelemben 5-4-re legyőzte az ukránokat a gyöngyösi Eb-selejtezőn, de több idegenben lőtt góllal a vendégek jutottak ki az Eb-re.

A múlt heti, harkivi 2-1-es vereség után a magyar futsalválogatott bizakodva készült a gyöngyösi visszavágóra, mert bár a világranglista nyolcadik helyén álló vendégek továbbra is esélyesebbnek tűntek, Ukrajnában bebizonyítottuk, hogy felvehetjük velük a versenyt.

Az első ziccer az ukránok előtt adódott, szerencsére nem tudták gólra váltani, míg mi a 3. percben betaláltunk egy szöglet után, Trencsényi passzából Lovas lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A vezetés megszerzése lendületet adott a játékunknak, Harnisch Ákos és Rábl János is közel járt a gólhoz, de mindkét lövésnél blokkoltak az ukránok. A 8. percben egyenlítettek a vendégek, egy szöglet után Bilocerkivec lövése nem volt pontos, de a labda megpattant Lódi lábán és a hálóban kötött ki (1-1). Változatos volt a játék, és bár egyik csapat sem kockáztatott, így is helyzetekben gazdag maradt a meccs. Az első félidő hajrájához közeledve feljöttek az ukránok, veszélyesebbé vált a játékuk, egy kapufát is lőttek, de sikerült megúsznunk az újabb kapott gólt, sőt, Dróth akár vissza is vehette volna az előnyt. Ez nem történt meg, a végig jól játszó Ivanyak kapus védett, döntetlennél ért véget a félidő.

A fordulás után fölényben játszottak az ukránok, ezért nagy esélyhez jutottunk, amikor a 26. percben Szimka megkapta második sárga lapját, így az ukránok nemcsak elvesztették egyik legveszélyesebb játékosukat, de két percre emberhátrányba is kerültek. Az emberelőny sajnos nem sült el jól, egy nagy kidobás után Bilocerkivec levált emberéről, kapura fordult és kegyetlenül kihasználta a ziccert (1-2). Az emberelőny végéig nem tudtunk betalálni, az ukránok jól jöttek ki a hátrányból, és egygólos vezetéssel fordultak az utolsó tíz percre. Ekkor jött el az a pillanat, amikor Sito Rivera támadásban lehozta a kapust, és öt a négy ellen küldte akcióba játékosait. A 35. percben egyenlítettünk, egy óriási kidobás után Dróth Zoltán fejelt az ukrán kapuba (2-2). A folytatásban is emberelőnyben támadtunk, de az ukránok kapusa egy védés után játékba hozta Valjenkót, aki az üres kapuba továbbított (2-3). A következő támadásunk végén újabb ukrán kontra következett, amiből ismét gólt szereztek a vendégek, ezúttal Ovszjannikov volt eredményes (2-4). Úgy tűnt, ezzel elszáll minden esélyünk, de pár másodperccel később Kun Gábor lőtt óriási gólt távolról (3-4), a 38. percben pedig Harnisch Ákos pörgetett közelről a léc alá (4-4). Hősiesen küzdött a végjátékban is a magyar válogatott, és fél perccel a vége előtt Dróth 10 méterről a bal felső sarokba lőtt (5-4). A hátralévő néhány másodperc kevés volt az újabb gólhoz, így a győzelmet sikerült megszereznünk, a továbbjutásnak azonban az ukránok örülhettek.

- Két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, és egy ilyen erős rivális ellen így nehéz meccset nyerni. Végül ez mégis sikerült, de a továbbjutásunk sajnos ezeken a hibákon múlt. Nagyon közel álltunk a sikerhez, ezért most érthetően maga alatt van a csapat, de folytatnunk kell a munkát, mert még egy hosszú út elején járunk - mondta a találkozó után Sito Rivera.

Eb-selejtező play off, visszavágó
Magyarország-Ukrajna 5-4 (1-1)
Magyarország:
Balázs Zoltán - Trencsényi János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Rábl János
Cserék: Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Gyurcsányi Zsolt, Szeghy Szabolcs, Kun Gábor, Szabó Péter, Andorka Kristóf Gólszerzők: Lovas a 3., Dróth a 35., Kun a 36., Harnisch a 38., Dróth a 40., ill. Bilocerkivec a 8., Bilocerkivec a 27., Valjenko a 36., Ovszjannikov a 36. percben
Továbbjutott Ukrajna 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.