Futsal: egygólos hátrányt kell ledolgoznunk Gyöngyösön
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. szeptember. 17., 20:17
Futsal: egygólos hátrányt kell ledolgoznunk Gyöngyösön

A Sito Rivera vezette magyar futsalválogatott izgalmas, szoros meccsen 2-1-es vereséget szenvedett Harkivban az ukránoktól az Eb-selejtező rájátszásában. Visszavágó egy hét múlva, Gyöngyösön.

A meccs döcögősen indult a mieink számára, az ukránok már a 2. percben megszerezték a vezetést, Szimka volt a gólszerző (1-0). A magyar válogatott gyorsan összekapta magát, átvette a kezdeményezést, több nagy helyzetet kidolgozott, ezek közül egyet gólra is váltott, Dávid Richárd egy szépen kijátszott akció végén 5 méterről továbbított a hazai kapuba (1-1). A félidő végét megnyomták az ukránok, de jól védekeztünk, a kapura tartó lövéseket pedig Balázs Zoltán hatástalanította.

A második félidő első helyzetei a magyar válogatott előtt adódtak, előbb Gyurcsányi Zsolt majd Harnisch Ákos lövése okozott veszélyt. A 25. percben mellénk állt a szerencse, Zsurba kapufát lőtt, egy perccel később pedig Szimka próbálkozását védte Balázs. Egyre nőtt a nyomás a kapunkon, de Balázs Zoltán újabb bravúrjaival tartottuk a döntetlent, a 33. percben kapusunk a kapufa segítségével hárított.

Egy perccel később már Balázs sem segített, Kiszeljov passzára Szimka érkezett jó ütemben, és megszerezte az ukránok vezető találatát (2-1). Egy perccel később Szimka nagy helyzetben hibázott, majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera időt kért. A rövid szünet után Dróth lövését védte a hazaiak kapusa, majd Harnisch és Dróth próbálkozott, előbbi mellé ment, utóbbit blokkolták a védők. Az utolsó pillanatokban már nem változott az eredmény, a magyar válogatott végig egyenrangú ellenfele volt a magasabban jegyzett ukránoknak, és szoros meccsen biztató eredményt ért el a jövő heti, gyöngyösi visszavágó előtt.

- Természetesen nem vagyok elégedett, hiszen kikapott a csapatom, de örülök, hogy nagyot küzdöttek a játékosaim, végig volt bennük tartás, a védekezésünk jól működött. A csapat nincs elég ideje együtt, hogy kihozza magából a legtöbbet, de ez a meccs is bizonyítja, hogy jó úton haladunk - mondta a mérkőzés után Sito Rivera.

Európa-bajnoki selejtező, play off
Ukrajna-Magyarország 2-1 (1-1)
Ukrajna:
Ivanyak - Szimka, Fedorcsenko, Valinko, Kiszeljov
Cserék: Litvinyenko (kapus) Razuvanov, Bilocserkivec, Szviridov, Szirji, Bondar, Zurba, O. Szorokin, D, Szorokin

Magyarország: Balázs Zoltán - Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Gyurcsányi Zsolt
Cserék: Andorka Kristóf, Szeghy Szabolcs, Szabó Péter, Kun Gábor, Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Tóth Gyula (kapus), Dávid Richárd

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.