Futsal: egygólos győzelem Ciprus ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. december. 02., 19:54
Futsal: egygólos győzelem Ciprus ellen

A magyar futsalválogatott 1-0-ra győzött Ciprus ellen Pápán.

Hétfőn futsalválogatottunk 6-4-re legyőzte a ciprusiakat felkészülési mérkőzésen, a Savaria Arénában rendezett találkozó első félidejében 2-1-re vezetett a magyar csapat, míg a második játékrészben rendezték soraikat a vendégek, átvették a vezetést, de a hajrában sikerült bebiztosítanunk a győzelmet (6-4).

A keddi második mérkőzésnek a pápai Városi Sportcsarnok adott otthont. A kezdősípszó előtt az MLSZ Futsal Játékvezetői Bizottság koordinátora, Nyekita Dezső köszöntötte Varga László játékvezetőt, akinek a mai volt a búcsúmérkőzése. A hétfői összecsapáshoz hasonlóan a mieink domináltak a találkozó elején. Az első komolyabb helyzetre a 6. percig kellett várni, ekkor Tatai József szerzett labdát, az akció végén pedig Lódi Tamás lőtt a kapu mellé. A 9. percben a ciprusiak veszélyeztettek: Constantinos Kouloumbris révén tizenöt méterről a bal kapufát találták telibe. A 14. percben Lódi Tamással játszott össze Harnisch Ákos, de a látványos akciót nem sikerült góllal befejeznünk, Harnisch centikkel lőtte kapu fölé a labdát. A folytatásban nem alakult ki nagy helyzet, így gólnélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben kiegyenlített játék folyt, a vendégek előtt is adódott pár helyzet, míg magyar oldalon elsősorban Dróth Zoltán és Tatai József játéka jelentett veszélyt. A 25. percben Dróth Zoltán lövése után centikkel maradt le a labdáról a hosszú oldalon érkező Lódi Tamás. Folytatták a támadást a mieink, a 30. percben Dávid Richárd középre lőtt labdájáról Gál István maradt le centikkel. A 31. percben Dróth Zoltán fektette le a komplett ciprusi védelmet két lövőcsellel, majd Boromisza Gáborhoz passzolt, akinek a lövését védte Odysseas Odysseos kapus. A 34. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Lódi Tamás passza után Dróth Zoltán fordult be a labdával, és nagy erővel a léc alá lőtt (1-0). A folytatásban öt a négyben támadott a vendégegyüttes - kevés sikerrel. Egy kontraszerű támadásból Lódi Tamás majdnem gólt szerzett, de az eredmény nem változott, egygólos magyar sikerrel végződött a találkozó. A csapatok visszafogottabb játékot mutattak, mint az első mérkőzésen, de a több lehetőséget kidolgozó magyar csapat - a hétfői találkozóhoz hasonlóan - ezúttal is megérdemelten győzött.

- Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, de sokkal több góllal is nyerhettünk volna, akárcsak a tegnapi találkozón. Fáradtabbak voltunk, mint tegnap, ez a koncentrációban meglátszott a játékosokon. A védekezés fontos része a futsalnak, abból szeretnénk kontrázni, azonban ez nagyon sok gyakorlást igényel. Az új játékosokkal elégedettek voltunk, hiszen Vas Ádám tizenkilenc évesen helytállt, Mezei Dávid hibátlanul védett és Boromisza Gábor előtt is szép jövő állhat – mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Ciprus 1-0 (0-0)

Magyarország: Tóth Gyula - Gál István, Lovas Norbert, Rábl János, Vas Ádám
Cserék: Mezei Dávid, Boromisza Gábor, Tatai József, Dávid Richárd, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos
Gólszerzőnk: Dróth Zoltán a 34. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.