Futsal: Egy győzelem és egy vereség a csehek ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2014. szeptember. 16., 21:28
Futsal: Egy győzelem és egy vereség a csehek ellen

A Visegrádi Négyek Tornájának második játéknapján U21-es válogatottunk 3-2-re nyert, míg A-válogatottunk 5-3 arányban alulmaradt a házigazda Csehország ellen Brnóban.

Futsalválogatottjaink a hétfői első játéknapon mindkét korosztályban kapott gól nélkül győzték le Szlovákia nemzeti csapatait, A-válogatott 6-0-ra, míg U21-es csapatunk 3-0-ra diadalmaskodott északi szomszédaink ellen.

A keddi játéknapot az U21-es válogatott kezdte, küzdelmes mérkőzésen kerekedett felül a cseh korosztályos válogatotton, nagy esélyt szerezve a tornagyőzelemre. A találkozó elején mezőnyben is jobban teljesítettek a mieink, az első gólt egy oldalberúgás utáni szituációból szerezte a csapat, az üres területen helyezkedő Bognár lőtte a léc alá a belőtt labdát (0-1). A Rába ETO játékosa az első játékrészben ismét betalált, így kétgólos előnnyel mehettek a szünetre a mieink (0-2).

A második játékrész nagy csatát hozott, de a hajrához közeledve a harmadik gólunkat is sikerült megszerezni, mégpedig Szabó révén, egy szögletvariációból (0-3). A hátralévő időben a csapat két meghatározó játékosa is kiesett sérülés miatt, a csehek pedig kétszer betaláltak, de egyenlíteniük nem sikerült (2-3). Amennyiben korosztályos válogatottunk szerdán nyerni tud a lengyel válogatott ellen is, biztosan megnyeri a Visegrádi Négyek Tornáját.

Az U21-es válogatott vezetőedzője, Fehér Zsolt elégedett volt a látottakkal, és elmondta: a szerdai lengyelek elleni mérkőzésen a válogatott célja a tornaelsőség kiharcolása.

- Az egész mérkőzésen uraltuk a játékot, jobban játszottunk a házigazdáknál. A második játékrészben 3-0-ás vezetésünknél a játékvezetők feltűnően tovább vezették a mérkőzést, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. A mérkőzés végén két meghatározó játékosunkat, Klacsákot és Apatinit elveszítettük, de végig tartotta magát a csapat, nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, gratulálok a játékosoknak - mondta Fehér Zsolt az mlsz.hu-nak.

Az A-válogatottunk jól kezdett, egy kontrát követően hamar megszerezte a vezetést, Rábl János a 2. percben vette be a házigazdák kapuját (0-1). Nem sokáig örülhetett a magyar csapat a vezetésnek, a csehek már a 3. percben kiegyenlíttettek (1-1). A házigazdák ráerőltették akaratukat a mieinkre, és még az első játékrészben megfordították a mérkőzés állását (2-1).

A félidőt követően tovább rohamozott Csehország, és sikerült további két gólt szereznie (1-4). A 33. percben emberelőnyben Dróth lefordult őrzőjéről és hat méterről a kapuba zúdította a labdát, visszahozva a reményt a mieink számára (2-4), ám a csehek nem sokkal ezután, a 35. percben egy kontratámadás végén tovább növelték előnyüket (2-5). A találkozó végén öt a négyben támadott a magyar csapat, a 39. percben Lovas révén szépítettünk (5-3), de szorossá nem sikerült tenni a találkozót, a csehek megérdemelt győzelmet arattak.

Sito Rivera szövetségi edző szerint a válogatott célja az európai játékstílus felvétele, amelyben a csehek jelenleg előrébb tartanak nálunk.

- Két nap alatt két intenzív mérkőzést játszottunk, ezúttal több hiba volt a játékunkban. A csehek fizikálisan erősebbek voltak nálunk, de a vereség főleg a fáradtság és az emiatt is bekövetkező hibákra vezethető vissza. Holnap egy másik mérkőzés jön a lengyelek ellen, szeretnénk javítani- fogalmazott a találkozót követően Sito Rivera.

U21-es válogatottak mérkőzése:

Csehország - Magyarország 2-3 (0-2)
Magyarország: Kovács Áron - Szabó Péter, Bognár Bálint, Püspök Péter, Apatini Márk
Cserék: Boldizsár Márk, Klacsák Bence, Ragadics Krisztián, Magyar Zsolt, Kulik Renátó, Sáhó Kristóf, Vas Ádám, Gulyás Márk
Gólszerző: Bognár Bálint a 13., 17., Szabó Péter a 27. percben

A-válogatottak mérkőzése:

Csehország - Magyarország 5-3 (2-1)
Magyarország: Balázs Zoltán - Rábl János, Lódi Tamás, Dróth Zoltán, Szeghy Szabolcs
Cserék: Tóth Gyula, Dávid Richárd, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István, Öreglaki Norbert, Tatai József, Harnisch Ákos, Tihanyi Csaba
Gólszerző: Rábl János a 2., Dróth Zoltán a 33., Lovas Norbert a 39.percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.