Futsal: egy gól döntött a finnek ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. február. 10., 20:39
Futsal: egy gól döntött a finnek ellen

A magyar futsalválogatott a hétfői 2-0-ás győzelme után a második felkészülési mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt Finnország ellen Salóban.

Hétfőn, az első mérkőzésen a futsalválogatott stabil védekezésének, és a második félidőben szerzett két találatának köszönhetően 2-0-ra legyőzte Finnországot. A keddi visszavágón a játék képe hasonló volt a hétfőihez, a magyar válogatott többet birtokolta a labdát, és veszélyesebb helyzeteket alakított ki, de a finnek gyors megindulásai is magukban rejtették a gól lehetőségét. A hazaiak szervezetten, stabilan védekeztek, és kevesebb egyéni hibát követtek el, így a szünetig megőrizték a kapujukat a góltól, míg a mieink a 20. percben egy oldalberúgás utáni figyelmetlenség miatt hátrányba kerültek.

A folytatásban a finnek masszívan védekezve őrizték az előnyüket, a magyar válogatott azt követően sem tudott komolyabb helyzeteket kidolgozni, hogy támadásba öt mezőnyjátékossal próbált nyomást gyakorolni az ellenfélre. Az utolsó pár percben teljesen beszorítottuk a finneket a kapujuk elé, de a hősies védekezésükre nem volt ellenszer, a második 20 perc is magyar gól nélkül zárult. A finn válogatott így visszavágott a hétfői vereségért, és 1-0-ra megnyerte a találkozót.

- Látszott, hogy a finn keretben több nagypályás labdarúgó is szerepel, akik egész évben edzenek, így fizikálisan ezen a mérkőzésen jobbnak bizonyultak. A hazaiak tanultak a tegnapi mérkőzésből, ezúttal hibátlanul védekeztek, nem tudtuk feltörni a hátsó alakzatukat. Mi sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink az első és a második félidőben is, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Úgy érzem, hogy a finnországi mérkőzések remekül szolgálák a felkészülésünket, a bő keret megvan a selejtezőkre, de a tizennégy játékost, aki Macedóniába utazik, a közös edzőtáborozást követően választom ki - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Finnország – Magyarország 1-0 (1-0)

Magyarország: Tóth Gyula - Lódi Tamás, Szeghy Szabolcs, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Cserék: Matkovics Gábor, Horváth Norbert, Németh Péter, Hosszú Ádám, Gál István, Lovas Norbert, Rábl János, Horváth Szabolcs, Dávid Richárd


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.