Futsal Eb-selejtező: fontos a megfelelő sebesség
Férfi futsal   |   Archívum   |   2015. március. 17., 19:26
Futsal Eb-selejtező: fontos a megfelelő sebesség

Futsalválogatottunk Macedóniában játszik Eb-selejtezőket a héten. Szerdán 19 órakor a házigazdák ellen lép pályára a csapat, míg csütörtökön a spanyol válogatottal, szombaton pedig Svájc legjobbjaival mérkőzik meg. A macedónok elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón Sito Rivera, a mieink szövetségi edzője elmondta: legfontosabb, hogy sebességben topon legyenek játékosai.

Kedden a reggeli után délelőtti sétával kezdett a csapat, majd videózás szerepelt a programban. A válogatott stábjához csatlakozott a Futsal Bizottság elnöke, Drucskó Zoltán is, aki a helyszínen tekinti meg a selejtezőket. Együttesünk edzéssel fejezte be a keddi napot, amelyen elsősorban a támadásvezetést gyakorolták a játékosok, többek között az öt a négy elleni szituációk finomításával, valamint többkapus játékkal hangolt a holnap esti selejtezőre a csapat.

|
Kedden tartották a tornát felvezető hivatalos sajtótájékoztatót is, amelyen Sito Rivera a futsal jelenlegi helyzetéről, valamint válogatottunk selejtezőbeli céljairól is szót ejtett.

- Szerencsénk van, hogy ezen a tornán Spanyolország ellen léphetünk pályára, amely a világ egyik legjobb csapata. A futsal egy érzelmekkel teli, rendkívül gyors játék, ezért fontos, hogy elsősorban sebességben a topon legyünk a találkozókon. A korábban gyengébb országok az utóbbi időszakban sokat fejlődtek a futsalban, a mérkőzések sokkal intenzívebbek, színvonalasabbak lettek. A magyar válogatottnak tovább kell jutnia, ez az első és legfontosabb. Reméljük, hogy egy jó iramú, győztes mérkőzésen leszünk túl szerda este - mondta Sito Rivera.

A macedóniai Eb-selejtező programja:

Március 18.
19.00 Macedónia-Magyarország

Március 19.
16.30 Magyarország-Spanyolország

Március 21.
16.00 Svájc-Magyarország

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.