Futsal: a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás a cél Olaszországban
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. április. 12., 18:12
Futsal: a tapasztalatszerzés és a tisztes helytállás a cél Olaszországban

Futsalválogatottunk szerdán 20:30-tól Pratóban, Olaszország ellen játszik vb-pótselejtező play-off mérkőzést. Sito Rivera együttese háromgólos hátrányban várja a találkozót.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a napokban nagy elismerés érte a válogatottat: a futsalplanet.com 2015 legjobb válogatottja szavazáson a magyar csapatot is a résztvevők közé sorolta (a szavazással kapcsolatban a napokban lesz további információ), többek között olyan nemzeti csapatokkal együtt, mint Brazília, Argentína vagy Spanyolország. A szavazáson edzők és sportújságírók vesznek részt. Ezt követően Sito Riverát a legjobb edző kategóriában választották a jelöltek közé, amely szintén nagy elismerés a válogatott és a spanyol szakvezető számára.

Ami az olaszok elleni szerdai összecsapást illeti: Sito Rivera szerint egyértelműen a házigazdák az esélyesek szerda este, de ettől függetlenül nem érzi reménytelennek a meglepetés kiharcolását.

- Nem vakációzni jöttünk Olaszországba. A házigazdák két éve Eb-t nyertek, a világ egyik legjobb csapata, sokkal előttünk vannak. Hatalmas nagy lehetőség ez a játékosok számára, megmutathatják, hogy nem véletlenül jutottak ki az Európa-bajnokságra. A világ legjobbjaitól mindig lehet tanulni, szeretnénk tapasztalatokkal gazdagodni, de egyúttal meg is szeretnénk lepni az olaszokat. Nem nulla az esélyünk a továbbjutásra, de az olaszok az esélyesek - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

futsal2|Sito Riverát nagy tisztelet övezi Olaszországban is

Horváth Norbert szerint a hiányzó játékosok, köztük a házi gólkirály Dróth Zoltán távolléte ellenére a csapat elérheti célját, ami reálisan a tisztes helytállás lehet.

- Az odavágón jól sikerült az első félidő, de kihagytuk a helyzeteket, és ez később megbosszulta önmagát. Sajnos három alapemberünk hiányzik, de remélem ez a pályán nem fog annyira látszani. Olyan játékot szeretnék látni, mint Miskolcon, úgy gondolom, hogy a világ egyik legjobbja ellen, idegenben a tisztes helytállás a célunk – nyilatkozta Horváth Norbert az mlsz.hu-nak.

A válogatott egyébként az olaszországi érkezést követően hétfő este edzésen vett részt, majd a keddi nap első részét videós elemzéssel és pisai városnézéssel töltötte. Kedd este megtartotta a mérkőzés előtti utolsó gyakorlását a csapat, melyen a kapura lövések mellett a pótselejtezőre való taktikai elemeket is gyakorolta Sito Rivera együttese. A mérkőzést élőben online a Rai Sport honlapján lehet figyelemmel követni.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.