Felemás nyitány a Visegrádi Négyek Tornán
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. szeptember. 02., 20:06
Felemás nyitány a Visegrádi Négyek Tornán

A négycsapatos torna első napján a magyar U21-es válogatott legyőzte a lengyeleket, az A-válogatott egygólos vereséget szenvedett.

Az augusztusban munkába állt új szövetségi kapitány, Sito Rivera első alkalommal ült a magyar futsalválogatott kispadján, és mindjárt két meccsen is irányította a csapatot. Előbb az U21-esek léptek pályára Ikrényben a lengyelek ellen, majd a felnőtt válogatottak mérték össze erejüket a Visegrádi Négyek Torna első játéknapján.

A fiatalok kétgólos hátrányba kerültek, de remek hajrával, Ragadics Krisztián duplájával, valamint a lengyelek öngóljával (szintén Ragadics volt az "előkészítő") végül 3-2-re győzni tudtak.

A felnőttek sem kezdték jól a találkozót, a lengyelek ezúttal is megléptek két góllal. A második félidőben rengeteg energiát mozgósított a felzárkózás érdekében a válogatott, de hiába az óriási akarás, a helyzeteink rendre kimaradtak. Kissé paprikás volt a hangulat a pályán, a lengyelek öt perc alatt eljutottak öt szabálytalanságig, de ezt követően fegyelmezetten játszottak, a mieinket viszont néhány alkalommal elvitte a hév, így végül ebben a mutatóban utolértük a vendégeket, akik kétszer is kisbüntetőhöz jutottak, de Balázs Zoltán óriási védésekkel meccsben tartotta a csapatot. A hajrához közeledve Kun Gábor góljával egyenlítettünk, de az utolsó percekben hiába hoztuk le a kapust, az emberelőnyben kidolgozott lehetőségeink kimaradtak. Az eredmény így nem változott, a lengyelek 2-1-es győzelemmel kezdtek, a mieink kedden a csehek ellen javíthatnak.

- A lengyelek az első félidőben kétszer lőttek kapura, mindkétszer gólt értek el - értékelt a meccs után Sito Rivera. - A játékosaim sokat dolgoztak, tiszta szívből fociztak, a meccs legnagyobb pozitívuma a hozzáállásuk volt. Természetesen vannak még hibáink, a befejezésekben például mindenképpen javulnunk kell, de lépésről lépésre javulni fogunk. Korábbi csapataimnál megtanultam már, hogy a kezdeti lépések nem könnyűek, lassabb folyamat, amíg teljesen összeérik egy csapat. A cél, hogy az Ukrajna elleni selejtezőre olyan állapotba kerüljön a válogatott, hogy esélye legyen kiharcolni a továbbjutást.

A-válogatott mérkőzés:
Magyarország-Lengyelország 1-2 (0-2)
Magyarország:
Balázs Zoltán - Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Gyurcsányi Zsolt
Cserék: Öreglaki Norbert, Szeghy Szabolcs, Bita László, Kun Gábor, Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Dávid Richárd, Tóth Gyula

U21-es válogatott mérkőzés:
Magyarország-Lengyelország 3-2 (0-1)
Magyarország:
Kovács Áron - Andorka Kristóf, Kulik Renátó, Komáromi Péter, Szabó Péter
Cserék: Boldizsár Márk, Ragadics Krisztián, Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Balogh Szabolcs, Balazsin András, Érsek Róbert, Karacs Dániel

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.