Bizakodva várják a gyöngyösi visszavágót futsalosaink
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. szeptember. 18., 11:31
Bizakodva várják a gyöngyösi visszavágót futsalosaink

Az ukránok elleni Eb-selejtező play off első meccse után a magyar futsalválogatott játékosai a 2-1-es vereség ellenére is elégedettek.

A magasabban jegyzett ukrán csapat hazai pályán 2-1-re tudott ellenünk nyerni, az egygólos hátrányt jövő kedden, a gyöngyösi visszavágón próbálja meg ledolgozni a magyar válogatott. A harkivi mérkőzésen a magyar gólt szerző Dávid Richárd szerint a stabil védekezésnek köszönhető, hogy szoros mérkőzést tudtunk játszani az ukránokkal, mert a meccs egyes periódusaiban mezőnyben fölényben játszottak a házigazdák.

- Örülök, hogy jó iramú, közönségszórakoztató meccset tudtunk játszani, természetesen a gólom külön öröm számomra, de a találat főként a csapat érdeme volt - fogalmazott a MVFC-Berettyóújfalu játékosa. - Úgy gondolom, hogy a védekezésünk ezúttal stabilabb volt, mint korábban, ennek köszönhetjük, hogy megszorítottuk a házigazdákat. Ezzel az eredménnyel a visszavágón jó esélyünk lehet, főként azért, mert az eddigi befektetett munka egyre jobban kamatozik majd, napról napra lépünk előrébb. Az ukrán csapat fizikálisan nagyon jó felépítésű játékosokból áll, roppant összeszokott csapat képét mutatta. Amit kért a mester, azt maximálisan betartottuk, de sajnos így is voltak pillanatok, amikor odaszögeztek minket a kapuhoz az ukránok. Kikaptunk, de az egygólos különbséggel elégedettek lehetünk, Gyöngyösön kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Gyurcsányi Zsolt azt emelte ki, hogy a közös munkának már most is látszik az eredménye, de a válogatottnak még időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen beérjen a Sito Rivera szövetségi kapitánnyal elvégzett munka.

- Még csak három hete van együtt a csapat az új kapitánnyal, ezért még kell egy kis idő, hogy jobban összeszokjunk. Az ukránok ellen már a pályára tudtunk vinni olyan begyakorolt játékelemeket, amiket elvár tőlünk a mester, de lesz ez még sokkal jobb is. Több óra videózás szerepel a napi programunkban, próbálunk sok mindent begyakorolni, ezzel együtt Gyöngyösön még jobban oda kell figyelnünk ahhoz, hogy megvalósíthassuk a célkitűzéseinket. Még van öt napunk a felkészülésre, meggyőződésem, hogy lehet esélyünk az Eb-részvételre - mondta a Szombathelyen futsalozó Gyurcsányi.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.