Bemutatkozott az új futsalkapitány
Férfi futsal   |   Archívum   |   2013. augusztus. 22., 13:39
Bemutatkozott az új futsalkapitány

A spanyol Sito Rivera veszi át a magyar futsalválogatottak irányítását.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtótájékoztató keretében mutatta be a futsalválogatottak (a férfi A, a férfi U21-es és a női A) új szövetségi edzőjét, a spanyol Sito Riverát. A sajtóeseményen részt vett Vági Márton, az MLSZ főtitkára, Nyilasi Tibor sportigazgató, két világválogatottunk, Lódi Tamás és Balázs Zoltán és természetesen a válogatottak új szakvezetője, aki egy rögtönzött edzést tartott néhány ifjú futsalpalántának, majd a sajtó képviselői előtt beszélt szakmai terveiről.

- Az új kapitány bemutatása egy folyamat lezárása és egy új folyamat kezdete is egyben - mondta bevezetőjében Vági Márton, majd megjegyezte: a szakág az elmúlt három évben jellemzően a háttérben maradt a fejlesztéseket illetően, mostantól azonban előtérbe kerül, ezt jelzi, hogy a szövetség nemrégiben stratégiai anyagot fogadott el fejlesztéséről, támogatásáról.

- A magyar futsalnak ma sincs szégyenkeznivalója, nem vagyunk messze az európai élvonaltól, most annak érdekében teszünk lépéseket, hogy állandó tagjává váljunk az elitnek és rendszeres résztvevői legyünk a világversenyeknek. Ez nagyon nehéz feladat lesz, de azzal, hogy nemzetközileg elismert edzőre bízzuk a szakmai munka irányítását. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az eddigi szakvezető, Frank Tamás maximálisan élt a rendelkezésre álló erőforrásokkal, a lehetőségekhez képest a legjobb eredményeket érte el a csapattal - tette hozzá Vági Márton.

MLS_3705|

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője Sito Rivera bemutatásánál kiemelte: a spanyol szakvezető 26 éve edzősködik, Magyarország az ötödik ország, ahol munkát vállal, és eddig mindenhol szép sikereket ért el. A román válogatott szövetségi kapitányaként az európai elitbe vezette a csapatot, de dolgozott Olaszországban, Spanyolországban és Japánban is.

- Az előrelépéshez négy dologban kell fejlődnie a magyar futsalnak - vette át a szót Sito Rivera, akinek segítője, Korolovszky Gábor segített a tolmácsolásban. - A bajnokságnak az eddigieknél magasabb szinten kell működnie, egyre több gyereket kell minél fiatalabb korban megnyerni a sportágnak, színvonalas edzőképzésre van szükség, és természetesen kiemelten kell foglalkozni a válogatottakkal. Úgy gondolom, hogy a magyar válogatott az eddigieknél sokkal jobb eredményeket érhet el, mert tapasztalataim alapján az országban nagyon magas szinten űzik ezt a sportágat. Nemcsak a válogatottakkal szeretnék foglalkozni, hanem a magyar futsal egészének próbálok segíteni. Futsalban a megfelelő mentalitás sokkal fontosabb, mint a tudás, eddig akárhol dolgoztam, a mentalistáson kellett legelőször javítani, és utána máris javultak az eredmények.

Az új szakvezető első feladata az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtező play off mérkőzés lesz, a mieink szeptember 17-én, idegenben kezdik a párharcot, egy héttel később rendezik a hazai visszavágót.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.