Szlovén győzelem Zalaegerszegen
Futsal Férfi utánpótlás   |   Mérkőzések   |   2022. október. 25., 21:35
Szlovén győzelem Zalaegerszegen

A jövő márciusi Eb-selejtezőre készülő férfi U19-es futsalválogatott 2-1-es vereséget szenvedett a szlovénektől.

A férfi U19-es futsalválogatott júniusban játszotta le első felkészülési mérkőzéseit, három győzelem és két vereség volt a mérlege a Porecben rendezett tornán. Frank Tamás szövetségi edző együttese a héten ismét nemzetközi meccseken szerepel, ezek közül az elsőt kedden délután játszotta le a szlovénok ellen Zalaegerszegen.
 
Az első félidő inkább a vendégeké volt, bár a mieink előtt is adódtak lehetőségek, a szünetre kétgólos hátrányba kerültünk. A fordulás után átvettük az irányítást, és a 30. percben Modly Dominik góljával szépítettünk, az egyenlítő gól azonban már nem jött össze, a szlovénok 2-1-re megnyerték a találkozót. Az eredménynél is rosszabb hír, hogy a csapatkapitányunk, Haász Benjámin súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A két csapat szerdán ismét megmérkőzik egymással.
 
– Egy fizikálisan roppant erős játékosokból álló szlovén válogatott volt az ellenfelünk, dinamikában, sebességben is kiemelkedően jók voltak, talán ennek betudhatóan kissé megilletődötten kezdtünk, el kellett telnie néhány percnek, mire fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző. – Peches góllal kerültünk hátrányba, a félidei 0-2 nem mutatta a játék képét, hiszen nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A második félidőben jobban kontrolláltuk a meccset, szépítettünk, de hiába álltunk át a végén öt a négy elleni játékra, csak lehetőségekig jutottunk el. Hosszú idő telt el a legutóbbi összetartásunk óta, még erősen formálódó keretünk van, bízom benne, hogy a játékosoknak több lehetőségük lesz a maihoz hasonló intenzitású mérkőzéseket játszani, mert ezek készítik fel őket a nemzetközi szintre.
 
Magyarország-Szlovénia 1-2 (0-2)
Magyarország: Kinics Bálint - Kajtár Mátyás, Szabó Bence, Haász Benjámin, Knizs Olivér
Cserék: Koncsol Norbert, Kovács Ádám, Módly Dominik, Hadzsi Máté, Molnár Raúl, Kiss Patrik, Vincze Bálint, Lux Gábor
 
A csütörtöki, szlovéniai visszavágón jól kezdett a magyar csapat, Kiss Patrik révén egy szöglet után már a 4. percben megszereztük a vezetést, ezt követően azonban már csak a hazaiak szereztek gólokat. Még az első félidőben fordítottak, majd a második játékrészben két további találattal megtoldották a góljaik számát, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.
 
Szlovénia-Magyarország 4-1 (2-1)
Magyarország: Koncsol Norbert - Kovács Ádám, Szabó Bence, Knizs Olivér, Lux Gábor
Cserék: Kinics Bálint, Kajtár Mátyás, Módly Dominik, Hadzsi Máté, Molnár Raúl, Vincze Bálint, Kovács Ádám, Kiss Patrik

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlent játszott a szerbekkel az U19-es futsalválogatott
Döntetlent játszott a szerbekkel az U19-es futsalválogatott

Férfi U19-es futsalosaink a második félidőben szabadrúgásból szereztek vezetést Kecskeméten a szerbek ellen, de a vendégek egyenlítettek, és a ...

Csömörön, a szlovákok ellen lépnek a nemzetközi porondra a fiatalok
Meccsbeszámoló
Ukrán futsalsikerek Nyíregyházán

Férfi U19-es futsalosaink a második félidőben szabadrúgásból szereztek vezetést Kecskeméten a szerbek ellen, de a vendégek egyenlítettek, és a ...