Vereség a németek ellen, négy újonc debütált
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. május. 29., 22:38
Vereség a németek ellen, négy újonc debütált

A magyar válogatott szombat este a világbajnokságra készülő német válogatottat fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A vb-felkészülés végén járó vendégek érezhetően jobb erőállapotban voltak, mint a magyar futballisták, és végül magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak.

Büntetőből szereztek gyors vezetést a németek

Erwin Koeman a keretbe behívott újoncok közül csak Koman Vladimirt jelölte a kezdőcsapatba, és egy váratlan húzással is készült a mérkőzésre: Juhász Rolandot nem a védelem tengelyében játszatta, hanem Vadócz Krisztián mellett védekező középpályásként.

A német válogatott kezdte jobban a mérkőzést, és már az 5. percben megszerezte a vezetést: az első vendég szöglet után Torghelle Sándor lerántotta a kapu előtt helyezkedő Per Mertesackert, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Lukas Podolski magabiztosan értékesítette (0-1).

A kapott gól megfogta a mieinket, a németek támadásban maradtak, válogatottunk védelme pedig többször is bizonytalan volt új felállásában. A játékrész nagy részében a vendégek irányítottak, több nagy helyzetet is kialakítottak, néhány alkalommal Király Gábor bravúros védésére is szükség volt, hogy megakadályozzuk az újabb német gólt. A vendégek kapuja előtt elsősorban Dzsudzsák Balázs bal oldali elfutásai okoztak veszélyt, de a beadásainkat semlegesítették a védők.

Négy újonc mutatkozott be a csapatban

A második félidőben Juhász Roland visszaállt a védelembe, a csereként beállt Tőzsér Dániel vette át a helyét a középpályán. Ezzel a mieink hátsó alakzata stabilabbá vált, kiegyenlített lett a találkozó, a vendégek sokkal ritkábban kerültek helyzetbe. A 69. percben mégis adódott egy lehetőségük, amit sikerült is kihasználniuk: Mario Gomez kapott pontos passzt a 16-osunk előterében, s bár kissé hosszan vette át a labdát, Királyt megelőzve a kapuba passzolt (0-2). A gól után Erwin Koeman újabb cseréket eszközölt, a vendégek pedig azonnal kihasználták az átszervezés okozta bizonytalanságot: Cacau a felezővonalnál kapott indítást, lefutotta a védelmet, elhúzta Király mellett a labdát, majd a kapuba gurított (0-3).

A hajrában - Koman Vladimir és a második játékrészben csereként beállt Németh Krisztián mellett - két újabb futballista debütált a válogatottban, ám Lázok János és Laczkó Zsolt beállása után sem sikerült bevenni a német kaput, a vendégek végül 3-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Jobb erőállapotban volt az ellenfél

- A német válogatott nagyon hamar vezetést szerzett, és ezt követően uralni tudta a játékot, ellenfelünk érezhetően kiváló erőben és formában várja a világbajnokságot - nyilatkozta a mérkőzés után Erwin Koeman. - Hátrányban is keményen küzdöttünk, de ezúttal ez nem volt elég a sikerhez, bízom benne, hogy a svédek elleni első Eb-selejtezőn már jobb erőállapotban lesznek játékosaim. Juhász Rolandot azért próbáltam ki új poszton, hogy némi plusz agresszivitást hozzon a középpályára, mert ez eddig hiányzott a játékunkból. Jobb kommunikációval sikeresebb lehetett volna ez a taktikai húzás, de a felkészülési mérkőzések azért vannak, hogy minél több variációt kipróbáljunk. A most debütáló fiatalok a legerősebb ellenfelekkel szemben szokhatják a válogatott légkörét, bízom benne, hogy élni tudnak a lehetőséggel.


A mérkőzés tudósítása ide kattintva olvasható.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...