Vb: Simon Ádám és Présinger kihagyja a negyeddöntőt
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. október. 08., 19:20
Vb: Simon Ádám és Présinger kihagyja a negyeddöntőt

A pénteki, Olaszország elleni, 20 órakor kezdődő világbajnoki negyeddöntő (az Eurosport teljes egészében élőben, az m2 első félidőt élőben, a másodikat csúsztatva közvetíti) előtt csütörtök este tartotta meg utolsó edzését Egervári Sándor. Bizonyos, hogy Présinger Ádám és Simon Ádám (mindketten kezdőként kaptak lehetőséget a csehek elleni győztes meccsen) két sárga lapja miatt nem léphet pályára Szuezben, de Debreceni András és Korcsmár Zsolt játékára van remény.

A csütörtöki nap nagy része regenerálódással telt, a játékosok a szálloda területén található medencében végeztek könnyed gyakorlatokat. Az olaszok játékának elemzése, és az ebéd után Bazsánt József csapatmenedzser részt vett a FIFA megbeszélésén, amelyen kiderült, a holnapi mérkőzés némi ünnepléssel indul, hiszen pénteken tartja a FIFA újabb Fair Play napját.

Ezt követően a válogatott negyven perc alatt jutott el a pénteki találkozó helyszínére, ahol a szakmai stáb ráhangoló edzést tartott a játékosoknak. A szuezi stadion már igazi világbajnoki aréna, 43 000 néző befogadására alkalmas, s a hírek szerint legalább 20 000 néző biztosan lesz az olasz-magyar összecsapáson.

A mintegy másfél órás edzésen részt vett a keret két sérüléssel bajlódó labdarúgója, Debreceni András és Korcsmár Zsolt is, s amint dr. Szilágyi György csapatorvos az mlsz.hu-nak elmondta, az elvégzett gyakorlatok után egyikük sem panaszkodott fájdalmakra, tehát nagy valószínűséggel mindketten pályára léphetnek péntek este.

A mérkőzés pikantériája, hogy tavaly az U19-es csapat az Európa-bajnokság elődöntőjében éppen Olaszország ellen szenvedett 1-0-ás vereséget, ám az Itáliában futballozó csapatkapitány, Koman Vladimir véleménye szerint komoly esélyünk van a továbbjutásra.

- Ez az olasz csapat egy remek gárda, amelyben mindenki tudja a dolgát, de nincs náluk sok olyan játékos, aki klasszis megmozdulásokra képes. Ha hozzuk, amire képesek vagyunk, és egy kis pluszt is hozzá tudunk tenni, mindenképpen képesek lehetünk a győzelemre –jelentette ki a középpályás.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...