Vb-selejtező előtt: győzelem a szlovénok ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. május. 05., 17:45
Vb-selejtező előtt: győzelem a szlovénok ellen

Válogatottunk szerdán délután Zalaegerszegen a szlovén nemzeti csapattal mérkőzött meg, és 2-0-ás félidő után 3-1-es győzelmet aratott. Együttesünk végig taktikusan, jól játszott, a mostani siker kiváló alapot jelent az ukránok elleni, május 20-i világbajnoki selejtezőre.

A válogatott áprilisban mérkőzött volna meg az ukránokkal, de az izlandi vulkánkitörést követő légtérzár miatt nem tudott elutazni a mérkőzésre. A találkozót május 20-ra halasztották, ezért a mieink menetrendje is megváltozott, egy szlovénok elleni mérkőzést iktatott be a szakmai stáb a programba, amely az ukrajnai találkozó főpróbájának volt tekinthető.

Vágó Attila szövetségi edző Szőcs Réka - Szeitl Szilvia (Tálosi Szabina a 46. percben), Tóth II Alexandra (Tóth I Alexandra 60. percben), Demeter Réka, Krenács Lilla (Rudán Andrea a 65. percben) - Smuczer Angéla, Rácz Zsófia - Fogl Katalin (Jakab Réka a 46. percben), Vágó Fanny, Gál Tímea (Tóth Gabriella a 46. percben) - Pádár Anita (Méry Rita a 68. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A mieink taktikus, kombinatív játékával a szlovénok nem tudtak mit kezdeni, a magyar válogatott végig jelentős fölényben játszott és már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. Az első 45 percben mindkét gólunkat Fogl Katalin szerezte, majd a fordulás után Méry Rita is bevette az ellenfél kapuját, a szlovénok erejéből csak egy szépítő találatra futotta. Válogatottunk magabiztosan és megérdemelten győzte le ellenfelét, a mutatott teljesítmény mindenképpen biztató az ukránok elleni, idegenbeli vb-selejtező előtt.

- Fegyelmezett, helyenként nagyon jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk. A védelem kiválóan teljesített, a kontráink jól ültek, megérdemelten vezettünk már a szünetben két góllal. Az Ukrajna elleni taktikát gyakoroltuk, és tökéletesen visszakaptam a játékosoktól, amit előzetesen kértem tőlük. Ezúttal nem volt gyenge pontunk, minden játékos kiváló teljesítményt nyújtott, és önbizalom növelő sikert értünk el. Ilyen játékkal az ukránok elleni vb-selejtezőt is eredményesen zárhatjuk - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést követően Vágó Attila.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...