Vb: Koman pótlása nehéz, de megoldható
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. október. 12., 16:09
Vb: Koman pótlása nehéz, de megoldható

Hétfőn folytatódott a magyar csapat felkészülése a keddi, Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m1, Eurosport) a csapat kairói szálláshelyén. Délelőtt Egervári Sándor vezetésével a játékosok még egyszer elemezték az olaszok elleni mérkőzést, majd uszodai lazítás és sajtótájékoztató várt az együttesre. Eldőlt, hogy Koman Vladimir távollétében kedden Korcsmár Zsolt lesz a csapatkapitány.

A délelőtti megbeszélésen a játékosok további tanácsokat kaptak Egervári Sándortól.

- Azokra a játékelemekre hívtuk fel a fiúk figyelmét, amelyek során apróbb hibák mutatkoztak az olaszok elleni mérkőzésen. Mondanom sem kell, egy ilyen izgalmas csatát hozó találkozó rengeteg tapasztalattal szolgál, és természetesen már a ghánaiak várható játékával is foglalkoztunk - nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szakvezető.

Biztossá vált, hogy Korcsmár Zsolt húzza fel a csapatkapitányi karszalagot az eltiltott Koman Vladimir helyett. A védő a Dél-Afrika elleni csoportmeccsen szerezett combsérüléséből felépülve az olaszok ellen tért vissza a csapatba.

- Azért esett Korcsmárra a választás, mert akárcsak Debreceni András, ő is csapatkapitány otthon, saját klubjában. A játékos a középpálya tengelyében kap lehetőséget, és ez nagyszerű poszt egy vezér, egy kapitány számára - fogalmazott Egervári Sándor.

Egervári Sándor és Kenyeres Imre összeszokott párost alkotA megbeszélés után a játékosok a Fairmont szálloda uszodájában pihentek, az ebédet követően pedig Egervári Sándor és Kenyeres Imre tartott sajtótájékoztatót.

- Hiányozni fog Koman Vladimir, hiszen ő csapatunk egyik erőssége, aki mentális tartást is ad a többieknek
- mondta el a sajtó képviselőinek a vezetőedző. - Pótlását több játékosnak közösen kell megoldania, részfeladatok átvállalásával, hiszen ő a középpálya egyik igazi erős egyénisége, aki az irányítás mellett a mezőnyben vívott küzdelemben is jeleskedik.

A hírek szerint Szekeres Adrián és Egervári Sándor egymeccses eltiltása is érvényben marad - bár hivatalos papírt még nem adott át a FIFA. A szakember kiemelte, évtizedek óta együtt dolgozik Kenyeres Imrével, gondolkodásuk is egy hullámhosszon van, így mindent egyeztetni tudnak majd a mérkőzés előtt.

A válogatott újabb edzésére délután kerül sor. Furcsa helyzet, hogy a nagy igénybevétel miatt a FIFA nem biztosítja a mieink számára az ilyenkor szokásos lehetőséget, azaz nem a holnapi meccs helyszínén, hanem egy edzőpályán lesz a tréning. Kora délután megérkezett Kairóba Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke, és dr. Bordás György főtitkár, a két vezető egyenesen Lisszabonból, A-válogatottunk legutóbbi vb-selejtezőjének helyszínéről utazott a világbajnokságra, hogy támogassa a csapat felkészülését a nehéz elődöntő előtt. Péntekre, csapatunk utolsó meccsére megérkezik Kisteleki István, a szövetség elnöke is.


Az elődöntők műsora:

Október 13., kedd
Ghána - Magyarország, 16.30
Brazília - Costa Rica 20.00


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...