Várhidi Péter: Van még mit gyakorolni
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. február. 07., 13:36
Várhidi Péter: Van még mit gyakorolni

A magyar válogatott szerdán Limasszolban 1-1-es döntetlent játszott Szlovákiával. A mérkőzés mindkét gólja a második félidőben született: Gera Zoltán az 54., Stanislav Sesták pedig a 64. percben volt eredményes. Várhidi Péter több játékost is új szerepkörben próbált ki, s a meccs másnapján elmondta tapasztalatait honlapunknak.

- Ez a mérkőzés jó lehetőség volt a nemzetközi rutinszerzésre és arra, hogy kísérletezzünk - kezdte értékelését a szövetségi kapitány. - Idegen közegben léptünk pályára, és bár mindenki becsületesen tette a dolgát, látszott, hogy a játékosok formája még nem kielégítő. Hozzáteszem, ez érthető is, hiszen az Angliában szereplők fáradtak, Európa többi országában pedig most kezdődnek a bajnokságok, tehát még nincs meg a kellő frissesség. De ez nem csak nálunk probléma, hanem a kontinens minden válogatottjánál. Ilyenkor még sem fizikálisan, sem a formákat tekintve nincsenek azonos szinten a játékosok.

- A mérkőzés előtt mi volt a legfontosabb elvárása a csapattal szemben?

- Mivel most már az eredményesség szempontjából kell néznünk a válogatott teljesítményét, zárt védekezésre és szellemes támadójátékra törekedtünk. Előbbivel elégedett is vagyok, a szlovákok nem tudtak veszélyes helyzeteket teremteni - más kérdés, hogy góljuk előtt hibáztunk, az egyik szabadrúgásunknál nem jól osztottuk el az embereket, és ellenfelünk ezt kihasználva egy gyors kontra végén a kapuba talált. De ezt leszámítva fegyelmezetten, jól védekeztünk. Lőw Zsolttal stabilabb lett a hátsó alakzatunk, Vanczák bizonyította, hogy tud belső bekket játszani és Szélesi is megfelelt, mint védekező középpályás.

- A támadójátékunk azonban nem volt meggyőző...

- Valóban nem tudtunk kellően hatékonyak lenni. Kiütközött, hogy centerposzton gondunk van, sem Priskin, sem Feczesin nem játszik rendszeresen klubjában és ez nemzetközi szinten bizony visszaüt. Ezt a problémát meg kell oldanunk. A játékrendszerünk szerinti négy támadó posztra nyolc emberünk van, nekik kell szellemessé tenni az akciókat. Ha Huszti és Hajnal formába lendül, Gera frissebb lesz és Dzsudzsák is ilyen ütemben fejlődik tovább, sokkal eredményesebbé válhatunk.

- A jobb oldali középpályás szerepében a meccs különböző időszakaiban négy játékost is kipróbált, akik közül három igazi balszélső. Elégedett a látottakkal?

- Sok ballábas játékosunk van, luxus lenne, ha mindegyiküket csak egy poszton venném számításba. Huszti és Halmosi klubjában rendszeresen megfordul a jobb oldalon is, és Debrecenben Dzsudzsák is játszott itt. Tehát nem idegen nekik a szerepkör, de persze van még mit gyakorolni. Erre májusban lesz majd igazán lehetőségünk. Addig azonban van még egy feladatunk: március végén Szlovéniát fogadjuk, és azon a mérkőzésen természetesen a győzelem a célunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...