Várhidi Péter: Az a legfontosabb, hogy folytathatom a megkezdett munkát
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. január. 22., 20:25
Várhidi Péter: Az a legfontosabb, hogy folytathatom a megkezdett munkát

Az MLSZ elnöksége kedden úgy határozott, hogy az előttünk álló időszakban is Várhidi Péter irányítja majd a válogatottat. A szakember nem volt jelen a tanácskozáson, de elsőként értesült a testület döntéséről.

- Kitől tudta meg, hogy ön marad a szövetségi kapitány?

- Természetesen Kisteleki Istvántól. Az elnök úr nyomban az ülés után felhívott, megkérdezte, elvállalom-e a feladatot,

Fontos, hogy sokat játsszanak együtt
és én igent mondtam.

- Számított a kinevezésre?

- Igen, hiszen én is a jelöltek között voltam. Mivel mindig is a kapitányságot tartottam a szakma csúcsának, örülök, hogy továbbra is élvezem az elnökség bizalmát.

- Nem csalódott amiatt, hogy megbízatása nem meghatározott időre szól?

- A magyar labdarúgás, a válogatott érdekeit tekintem elsődlegesnek. A játékosok fejlődésének elősegítése igen komoly feladat, márpedig a csapat úgy lehet egyre jobb, ha a keret tagjai a lehető legtöbbször játszhatnak együtt. Én az állandóságot képviselem, azon leszek, hogy egyikőjük fejlődésében se álljon be törés. Folytatódik a csapatépítés, hiszen csak szeptemberben lesznek tétmeccsek, addig csak felkészülési találkozókat játszunk. Az elmúlt év tapasztalataiból ismerjük hibáinkat, és azok kijavítására most lesznek lehetőségeink. Nincs konkrétan meghatározva, hogy meddig látom el a feladatot, de számomra az a legfontosabb, hogy folytathatom a megkezdett munkát.

- Az elnökség felhatalmazta Kisteleki Istvánt, tárgyaljon tovább annak érdekében, hogy megtalálja azt a személyt, aki alkalmas a szövetség hosszútávú stratégiai terveinek, fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására.
Folytatódik a megkezdett munka
Ha a megbeszélések sikerrel járnak, az ön beosztása is megváltozhat.


- Igen, de akkor olyan munkakörbe kerülhetek, amely számomra nagyon kedvező. Folyamatos képzésben vehetek részt az MLSZ égisze alatt, igazi karrierfejlesztésben lehet részem. Itthon és külföldön tapasztalatokat szerezve olyan tudásra tehetek szert, amelynek alapján már nem lesz megkérdőjelezhető, hogy a magyar edzők is alkalmasak az igazán nagy feladatok megoldására. Ez pedig legalább olyan fontos, mint a kapitányi kinevezés, hiszen még csak pályám derekán járok.

- Új szerződésének aláírása után mi lesz az első dolga?

- Felveszem a kapcsolatot a játékosokkal, hiszen az utóbbi időben nem láttam őket személyesen, tisztában kell lennem azzal, ki milyen állapotban van, mindenki egészséges-e. Aztán következhet a keretszűkítés, a találkozó, február hatodikán pedig a Szlovákia elleni mérkőzés.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...