Vanczák Vilmos is a keretben
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. október. 05., 19:40
Vanczák Vilmos is a keretben

Válogatottunk szombaton és a jövő szerdán játssza két utolsó világbajnoki selejtezőjét, Erwin Koeman szövetségi kapitány együttese előbb Lisszabonban Portugália, majd Koppenhágában Dánia ellen lép pályára. Legjobbjaink hétfő délután az MLSZ telki edzőcentrumában találkoztak, az eredetileg 22 fős keret egy taggal bővült: este csatlakozott a sérüléséből felépült Vanczák Vilmos, a Sion védője is. A csapat hivatalos programját Erwin Koeman sajtótájékoztatója nyitotta, majd a szakvezető az újságírók számára nyilvános edzést tartott a válogatottnak.

A holland szakember elöljáróban elmondta, hogy az augusztus végén mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett Vanczák Vilmos a hétvégén már pályára lépett klubcsapatában, a Sionban, és úgy tűnik, hogy játékra kész. Az orvosi stáb véleménye szerint ismét százszázalékos állapotban van, ezért ő is meghívást kapott a keretbe. Jelenleg néhányan kisebb-nagyobb fájdalmakra panaszkodnak, az orvosi diadnózisok alapján kedden derül majd ki, hogy van-e komolyabb sérült.

- Két nehéz erőpróba előtt állunk, de egyelőre természetesen csak az elsőre, a portugáliai meccsre koncentrálunk - jelentette ki a kapitány. - Nagyon készülünk a találkozóra, amelyen mindkét csapat számára csakis a győzelem tarthatja életben a reményeket. Minden játékosunknak a maximumot kell nyújtania, az év legjobb teljesítményét kell produkálnunk célunk elérése érdekében.

Egy kérdésre válaszolva Erwin Koeman elárulta: az újpesti Kabát Péter azért maradt ki a keretből, mert a jelenlegi három támadót, Rudolf Gergelyt, Torghelle Sándort és Priskin Tamást pillanatnyilag jobbnak érzi, ám Kabát sem kerül ki a kapitány látóteréből, továbbra is figyelemmel kíséri a lila-fehérek játékosának teljesítményét.

Szóba került az egyiptomi világbajnokságon szereplő U20-as válogatottunk is. A holland szakvezető a helyszínen nézte meg együttesünk Dél-Afrika elleni meccsét. Erwin Koeman elmondta, hogy örömmel töltötte el csapatunk jó teljesítménye, megérdemelt győzelme és későbbi továbbjutása. Úgy gondolja, hogy a csehek ellen is van esélyünk a sikerre, együttesünkben sok a tehetséges labdarúgó. A fiataloknak azonban még fejlődniük kell ahhoz, hogy bekerülhessenek az A-válogatottba, mert ezen a szinten gyorsabb a játék, és fizikálisan is magasabbak a követelmények. A kapu azonban mindenki előtt kinyílhat...

A sajtótájékoztatót követően válogatottunk tagjai bő egyórás laza, átmozgató tréningen vettek részt. A foglalkozást Mészáros Norbert, Hajnal Tamás, Buzsáky Ákos, Dárdai Pál és Tóth Balázs kihagyta - róluk a keddi orvosi vizsgálatok során derül ki, hogy pontosan milyen állapotban vannak -, valamint hiányzott Vanczák Vilmos is, aki csak este csatlakozott a többiekhez.

Együttesünk keddi és szerdai programjában egy-egy edzés szerepel, a válogatott csütörtökön utazik Lisszabonba.


Az 1. csoport hátralevő programja:

október 10., szombat
Dánia - Svédország 20.00
Portugália - MAGYARORSZÁG 20.45

október 14., szerda
Portugália - Málta 19.45
Dánia - MAGYARORSZÁG 20.45
Svédország - Albánia 20.45


Az 1. csoport állása:

1. Dánia 8 5 3 0 15 4 18
2. Svédország 8 4 3 1 9 3 15
3. Portugália 8 3 4 1 10 5 13
4. Magyarország 8 4 1 3 9 5 13
5. Albánia 9 1 4 4 5 9 7
6. Málta 9 0 1 8 0 22 1


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...