Vanczák góljával legyőztük Kuvaitot
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. június. 06., 23:00
Vanczák góljával legyőztük Kuvaitot

A magyar válogatott a második félidőben jókora fölényben játszott Kuvait ellen a győri ETO Parkban, és végül Vanczák fejesével 1-0-ra legyőzte ázsiai ellenfelét.

Egervári Sándor két támadó szellemű középpályással, Kanta Józseffel és Koman Vladimirral, valamint a Dzsudzsák Balázs, Böde Dániel, Gyurcsó Ádám támadótrióval küldte pályára csapatát, ebből is látszott, hogy gólra törő játékkal készültünk Kuvait ellen. Dzsudzsák Balázs a jobb szélen kezdett, Gyurcsó Ádám pedig a bal szélen próbált veszélyeztetni, a kuvaitiak azonban jól zárták le a területeket, a mieink is több pontatlanságot elkövettek, így elmaradtak az igazán nagy magyar helyzetek. Az első húsz percben Koman Vladimir és Gyurcsó Ádám egy-egy lövését kellett védenie a kuvaiti kapusnak, majd Vanczák percei következtek, a pontrúgásoknál előrehúzódó védő rövid idő alatt háromszor is fejelni tudott kapu elé ívelt labdákból, és egyik próbálkozás sem volt veszélytelen. A félidő utolsó negyedórájában Gyurcsó lövése volt az egyedüli komoly lehetőség, miközben a kuvaitiak két távoli próbálkozással tesztelték Bogdán Ádámot.

A szünetben hármat is cserélt Egervári Sándor, bejött az élete első válogatott meccsén pályára lépő Lovrencsics Gergő, valamint Priskin Tamás és Németh Krisztián is. A frissítés jót tett a csapatnak, a második félidő elején jóval veszélyesebbé vált a játékunk, érezhető volt, hogy előbb-utóbb sikerül feltörni a vendégek védelmét. A vezető gól az 57. percben született meg, ekkor Dzsudzsák Balázs jobb oldali szögletét követően Vanczák Vilmos fejelt 6 méterről, védhetetlenül a jobb sarokba.

A gól után is lendületben maradt a magyar válogatott, El-Rasidi kapusnak többször nagyot kellett védenie, Dzsudzsák és Priskin egy-egy próbálkozásánál pedig a kapufáról pattant le a labda. A hajrához közeledve a jobb oldalról a kapu elé érkező Lovrencsics került kétszer is helyzetbe, de lövését mindkétszer védte a kapus.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott egy visszafogottabb első félidő után a második játékrészben helyzetek sokaságát dolgozta ki, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

MAGYARORSZÁG–KUVAIT 1–0 (0–0)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Kanta (Lovrencsics, a 46.), Varga J. (Juhász, 93.), Koman (Pátkai, 81.) – Dzsudzsák, Böde (Priskin, a 46.), Gyurcsó (Németh K., a 46.)
KUVAIT: H. el-Rasidi – M. el-Rasidi, Sahin, A. el-Rasidi, el-Hadzseri – el-Sejk (el-Samali, 60.), A. el-Enezi (el-Haszan, 67.), Ali (Makszid, 67.), el-Szoliman (el-Harbi, 85.), el-Anszari (el-Fatel, 88.) – el-Mutva
Gólszerző: Vanczák (57.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...