Válogatott siker az edzőmeccsen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. augusztus. 30., 19:28
Válogatott siker az edzőmeccsen

Válogatottunk szerda délután felkészülési mérkőzést játszott az FC Fehérvár ellen, Tatán. Csapatunk Kiss Zoltán góljával 1-0-ra győzött, de Bozsik Péter szövetségi kapitány nem volt igazán elégedett a találkozó után, mert megilletődöttnek érezte a csapat játékát. A mérkőzésen Molnár Balázs kisebb sérülést szenvedett.


Gól látványos támadás végén

A válogatott a Király Gábor - Fehér Csaba, Éger László, Juhász Roland, Kiss Zoltán - Horváth András, Molnár Balázs, Dárdai Pál - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Sowunmi Thomas összeállításban kezdett. A kétszer harmincperces találkozó első részében nem esett gól, bár a nemzeti együttes veszélyesebben futballozott, mint a fehérvári gárda, amely érezhetően komolyan vette a meccset. A második játékrészben nemzeti csapatunk a Fülöp Márton - Fehér Csaba, Vanczák Vilmos, Komlósi Ádám, Kiss Zoltán - Czvitkovics Péter, Tóth Balázs, Horváth András - Kabát Péter, Huszti Szabolcs - Torghelle Sándor felállásban szerepelt, s a 48. percben, látványos akció végén megszerezte a vezetést. Fehér a 16-oson belül Torghelléhez játszott, a csatár 11 méterről lőtt, de a labda kipattant Farkas Balázsról. Érkezett azonban Kiss Zoltán, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba bombázott, 1-0. Bár voltak még helyzetek, több gól nem esett, a csapat 1-0-ra győzött.

A sokpasszos játékra kell építeni

A mérkőzés után Bozsik Péter szövetségi kapitány nyilatkozott honlapunknak.
- Annak ellenére, hogy csak edzőmérkőzést játszottunk, bátortalannak, megilletődöttnek éreztem a csapatot - mondta a kapitány. - Ha már ötven újságíró előtt nem játsszuk magabiztosan azt, amit tudnunk kell, felvetődik a kérdés: mi lesz telt ház előtt Szusza Ferenc Stadionban? Éppen ezért arra biztatom majd játékosaimat, hogy a taktikánkba vetett nagyobb hittel, a sokpasszos játékra építve futballozzanak a norvégok ellen. Kissé bizonytalannak látom egyelőre a csapat baloldalát is, mivel Lőw Zsolt és Halmosi Péter is enyhébb sérüléssel bajlódik.
A szövetségi kapitány kitért a várható csatárjátékra is, de mint mondta, még nem döntött arról, hogy Sowunmi, vagy Torghelle kerül-e a csapatba, ha Szabics Imre sérülése nem jön rendbe a mérkőzésig.
A mérkőzésen Molnár Balázs kisebb achilles-sérülést szenvedett.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...