Vadócz Krisztián: Egyre rutinosabb a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2008. március. 11., 11:17
Vadócz Krisztián: Egyre rutinosabb a válogatott

Vadócz Krisztián a hét végén remekelt klubcsapatában, a NEC Nijmegenben. Válogatott középpályásunk igazi vezéregyéniség volt a De Graafschap elleni meccsen, gólt szerzett, és a találkozó után őt választották meg a mezőny legjobbjának. Vadóczhoz ragaszkodik is klubja - a vezetők a napokban hosszabbították meg két évvel szerződését, ami a nyáron járt volna le.

Hét mérkőzésből hatot nyert a NEC

- A nyáron érkeztem Nijmegenbe, akkor egy éves szerződést kötöttek velem a vezetők, azzal a kiegészítéssel, hogy két évre opciós joguk van - mondta el honlapunknak Vadócz Krisztián. - Ráértek volna bőven a hosszabbítással, de most volt egy szurkolói ankétunk, és úgy gondolták, ez remek alkalom lesz az aláírásra. Örülök, hogy komolyan terveznek velem, és annak is, hogy az ankéton a szurkolók nagy tapssal üdvözölték, hogy még két évig maradok.

- A NEC remek passzban van: idegenben verte meg a Herenveent és a Feyenoordot, most pedig otthon győzött a De Graafschap ellen. Mitől táltosodott meg a tavasszal olykor botladozó csapat?

- Valóban elég rosszul kezdtük a bajnokságot,

A NEC meghosszabbította szerződését (nec-nijmegen.nl)
szó szerint menekülnünk kellett a kieső zónából. Most azonban kiegyenesedett a csapat, az utolsó hét meccsből hatot megnyertünk, ami igen jó. Ráadásul idegenben tudtunk győzni az élmezőnyhöz tartozó Heerenven és a Feyenoord ellen. Kissé tartottam is a De Graafschaptól, mert az ilyen meccseken szenvedni szoktunk, de most viszonylag könnyedén győztünk. Remélem, megőrizzük jó formánkat. Most már nem valószínű, hogy bajba kerülünk, a tizenegyedik helyen állunk, de ezen még lesz időnk javítani.

Szórakozni járnak a stadionokba

- A hétvégén szerezte meg első bajnoki gólját Hollandiában. Várhatta már ezt a találatot...

- Hát, bizony már nagyon itt volt az ideje. Eddig is voltak helyzeteim, lőttem kapufát, de a elég sok időbe telt, amíg megszületett az első gólom. Remélem, sok másik találat is követi majd.

- Milyen poszton játszik a NEC-ben?

- A védősor előtt szerepelek, nekem kell elkérnem a labdát a bekkektől, és megkezdeni a támadásépítést. Elég jól is megy a játék, sikerült a csapat stílusát összecsiszolnom a sajátommal, és úgy érzem, alapember lettem a csapatban. Csak egy kisebb sérülés miatt kellett kihagynom két meccset, a többit szinte kivétel nélkül végigjátszottam, és a szurkolók, a vezetők elégedettek is velem.

- Hogy érzi magát Hollandiában?

- Remekül. Igen szimpatikus, szabad szellemiségű ország, az emberek nagyon közvetlenek.
Vadócz akcióban (nec-nijmegen.nl)
Szinte mindenki beszél angolul, ami nagyban megkönnyítette a beilleszkedésemet. Nagyon tetszik, hogy a meccseken felszabadult, jó a hangulat, bár a bajnokságban szerepelnek a Milant, a Barcelonát, a Bayern Münchent, Manchester Unitedet és más világhírű klubokat megjárt játékosok is, mégsem érzem úgy, hogy tartani kellene bárkitől is. A stadionok is remekül vannak felépítve, már-már olyanok, mintha irodaházak lennének. Ezek igazi szórakoztató komplexumok, ahová a néző, néhány kivételtől eltekintve valóban szórakozni, kikapcsolódni járnak.

Lépésről-lépésre javul a csapat

- Közeledik a március 26-i, Szlovénia elleni barátságos válogatott mérkőzés. Mit vár a zalaegerszegi találkozótól?

- Nem tudhatom, benne leszek-e a szűk keretben,
Edzés közben
ezt a kapitánynak kell eldöntenie. Felkészülési meccs előtt állunk, amelynek az a célja, hogy a selejtezőkre a lehető legütőképesebb magyar válogatott alakuljon ki. Tehát az összeszokás, a játék, a taktika begyakorlása a legfontosabb cél, de természetesen a hazai meccsen valamennyien győzelmet várunk.

- Milyen a mai magyar válogatott?

Egyre rutinosabb a csapat
- Nagyon jó, hogy egyre többen játszunk külföldön, és minél régebben vagyunk kint, annál nagyobb lesz a rutinunk. Ez egy fiatal csapat, de sokan már évek óta profiskodunk, és ez egyre inkább meglátszik az egyéni formákon is. Csapatként is egyre jobban működünk, és bár vannak még hibák, ki fog ez alakulni. Az ember mindig türelmetlen, mi is azt szeretnénk, ha már most folyamatosan jó teljesítményre lennénk képesek, de mindenhez idő kell, semmi nem megy az egyik pillanatról a másikra...


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...