Újonc védők Egervári Sándor keretében
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. július. 27., 15:12
Újonc védők Egervári Sándor keretében

Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette az augusztus 10-i, Izland elleni hazai felkészülési mérkőzésre készülő válogatott keretet.

A szövetségi kapitány ezúttal több olyan védőt is meghívott keretébe, akik az elmúlt évben nem szerepeltek az együttesben. Halmosi Péter hosszú idő után lett ismét kerettag, míg Korcsmár Zsolt, valamint Fehér Zoltán először öltheti magára a felnőtt válogatott mezét. Meghívásukra azért volt szükség, mert Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltás miatt nem léphet pályára a svédek elleni szeptemberi Eb-selejtezőn, és a szakmai stábnak gondoskodnia kell a két kulcsjátékos pótlásáról.

 

- Tudom, hogy sokak számára meglepetést okoz az Izland elleni meccsre kihirdetett keret - fogalmazott az mlsz.hu-n vezetett blogjában a szövetségi kapitány. - A hiányzók közül a legnagyobb név Gera Zoltáné, de mint tudjuk, ő sérült, ezért nem számíthattunk a játékára. Alighanem többek felkapják a fejüket Fehér Zoltán és Halmosi Péter meghívása hallatán. Az igazság az, hogy a szélső védők posztján kicsi a választék, és a svédek elleni selejtezőn nem számíthatunk Vanczák Vilmosra, aki a hátvédsor mindkét oldalán bevethető lenne. Igaz, Lázár Pál és Laczkó Zsolt többször is bizonyította rátermettségét, ám figyelembe kellett vennünk, hogy nekik is van sárga lapjuk, s ha a svédek ellen mindketten újabb sárgát kapnának, akkor Moldova ellen nem léphetnek pályára, s nekünk tudnunk kell, mit lépünk ebben az esetben. Két jó korban lévő, tapasztalt labdarúgót hívtam be ezekre a posztokra, kiváncsi vagyok, mire lesznek képesek.

 

(Egervári Sándor teljes blogbejegyzését ITT lehet elolvasni)
 

Az Izland ellen készülő magyar keret:

 

Kapusok:

 

Király Gábor (1860 München)
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Csernyánszki Norbert (MVM Paks)

 

Védők:

 

Lázár Pál (Samsunspor)
Fehér Zoltán (Győri ETO)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Korcsmár Zsolt (Brann Bergen)
Juhász Roland (Anderlecht)
Laczkó Zsolt (Sampdoria)
Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)

 

Középpályások:

 

Elek Ákos (Videoton FC)
Koman Vladimir (Sampdoria)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Czvitkovics Péter (KV Kortrijk)
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Varga József (DVSC-TEVA)

 

Támadók:

 

Rudolf Gergely (Genoa)
Szabics Imre (Sturm Graz)
Priskin Tamás (Ipswich Town)
Németh Krisztián (Olimpiakosz Pireusz)

 

*

 

Magyarország - Izland: megkezdődött a jegyértékesítés

 

A magyar válogatott augusztus 10-én, a Puskás Ferenc Stadionban játszik felkészülési mérkőzést Izland ellen. Az összecsapás a szeptember elején esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés főpróbájának tekinthető, ennek megfelelően a válogatott a svédek elleni összecsapás helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára, és a két mérkőzés kezdési időpontja is megegyezik: 19.45 óra.

 

A buzdításra ezúttal is szüksége lesz a válogatottnak, hiszen korántsem mindegy, szeptemberben, a sorsdöntő Eb-selejtezőn milyen eredmény elérése után lép pályára a csapat. Ennek megfelelően a jegyárak megállapításakor az MLSZ arra törekedett, hogy a lehető legkedvezményesebb belépőket biztosítsa a szurkolóknak

 

A mérkőzésre már kaphatóak a jegyek 1000, illetve 2000 Ft-os áron, az olcsóbb belépők az alapvonal mögötti szektorokra érvényesek, a drágábbak az oldalvonal melletti szektorokba való belépésre jogosítanak fel.

 

A belépőket az IBUSZ irodáiban, illetve a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.

 

Hamarosan megkezdődik a jegyárusítás a Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőre is, erről idejében tájékoztatjuk a kedves szurkolókat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...