Újabb sérültek az U21-es válogatottnál
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. augusztus. 29., 13:25
Újabb sérültek az U21-es válogatottnál

Az írek elleni idegenbeli, és az olaszok elleni hazai Eb-selejtezőkre készülő U21-es válogatott keretéből újabb játékosok estek ki sérülés miatt.

Róth Antal szövetségi edző a csapat több meghatározó játékosára sem számíthatott a kerethirdetéskor, sérülése miatt Balajti Ádám, Litauszki Róbert, Simon Ádám, Simon András, Fiola Attila, valamint a múlt héten megsérülő Lázár Bence sem lehet ott az írek elleni összecsapáson.

 

Hozzájuk csatlakozott hétvégén két további futballista: Egerszegi Tamás, az Újpest FC játékosa a DVSC elleni bajnokin kapott egy rúgást a lábára, és már a szünetben le kellett cserélni. A vasárnapi mérkőzésen Tajthy Tamás volt a cseréje, és ő váltja Róth Antal keretében is, miután a szövetségi edző az Újpest másik fiatal középpályását hívta be a csapatba.

 

Megsérült Tischler Patrik, az MTK futballistája is, és az első vizsgálatok alapján szinte biztosra vehető, hogy ő sem állhat a válogatott rendelkezésére. A támadó pótlására Róth Antal várhatóan nem hív be új játékost az együtesbe.

 

Kádár Tamás korábbi sérülése már a múlté, a védő azonban egyelőre nincs száz százalékos erőállapotban, ezért kétséges, hogy a szövetségi edző pályára küldi-e az írek ellen.


- Bár gyarapodott a hiányzók listája, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a csütörtöki nyitányra,  a rendelkezésre álló játékosokkal is hatékonyan és eredményesen kell futballozniuk az írek elleni rendkívül fontos mérkőzésen - mondta Róth Antal a sérülések kapcsán.

 

Hétfőn a keret minden egészséges tagja ott volt Telkiben, és megkezdte a felkészülést az előttünk álló tétmérkőzésekre. A csapat azon tagjai, akik nem játszottak tegnap bajnokit, ma edzésen vesznek részt, a többiek számára a regenerálódás jegyében telik a nap. A holnapi programban délelőtt egy edzés szerepel, ezt követően késő délután indul a válogatott gépe Dublinba. Az Írország-Magyarország Eb-selejtező csütörtökön 20:30 órakor kezdődik.

 

Az U21-es keret:

 

Kapusok:

 

Gulácsi Péter (Hull City)
Megyeri Balázs (Olympiakos FC)

 

Védők:

 

Szokol Zsolt (Újpest FC)
Kádár Tamás (Newcastle United FC)
Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)
Fodor Ferenc (Kozármisleny)
Szeleczki Alex (Szolnoki MÁV)
Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)

 

Középpályások:                               

 

Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)
Kiss Máté (Győri ETO)
Bódi Ádám (DVSC-TEVA)
Tajthy Tamás (Újpest FC)
Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank)
Gosztonyi András (Videoton FC)
Hidi Patrik (Budapest Honvéd)
Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE)
Bertus Lajos (Kecskeméti TE)      

 

Támadók:

 

Futács Márkó (Werder Bremen)
Nagy Dániel (Hamberuger SV) 
Tischler Patrik (MTK Budapest)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...