Türelmes játékot kér a kapitány
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. szeptember. 09., 13:09
Türelmes játékot kér a kapitány

Az észtek elleni keddi vb-selejtező előtt Egervári Sándor sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

A szövetségi kapitány a Telkiben megrendezett mai sajtótájékoztatón elmondta: a szakmai stábot és a játékosokat is megviselte a bukaresti vereség.

- Mélyütés volt a bukaresti vereség, sajnos minden tekintetben fölénk tudott kerekedni a román csapat - kezdte a kapitány. - A legnagyobb gond az volt, hogy több futballistám hitét vesztette a második gól után, nem tudtuk a valós képességeinket megjeleníteni a pályán. A meghatározó játékosaink nem vállalkoztak eleget, nem működött egymás kisegítése, így pedig nem volt esélyünk a felzárkózásra.

Egervári Sándor hozzátette, a múlt heti vereséggel nem szabad tovább foglalkozni, mert kedden újabb fontos feladat vár a csapatra, és száz százalékosan motivált, egészséges lelkületű játékosokra van szüksége, akik igazi csapatként léphetnek pályára az észtek ellen.

- Nagyszerű sportembereket ismertem meg a játékosokban, biztos vagyok benne, hogy függetleníteni tudják magukat a külső körülményektől. Fel kell készülnünk arra, hogy már a meccs elején türelmetlen lesz a közönség, én azonban türelmes, fegyelmezett játékot kérek a csapattól. A 80. percben is meg lehet szerezni a győztes gólt, nem szabad az elején fejjel rohanni a falnak. Motivált, hideg fejű játékosokra van szükség, az esetleges türelmetlenségeket ki kell zárni a játékunkból, máskülönben nagyon nehéz meccs kerekedhet ki ebből az összecsapásból - fogalmazott a kapitány.

Egervári Sándor elmondta: az észtek a hollandok elleni döntetlennel is bizonyították, hogy jobb csapatot alkotnak annál, amit korábbi eredményeik mutattak, ennek ellenére a magyar válogatott a meccs esélyese.

- Bízom a győzelemben, és ameddig matematikai esélyünk van a második hely megszerzésére, addig annak elérése lebeg célként előttünk - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...