Túl az első edzésen, két új játékos a keretben
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2012. május. 28., 18:39
Túl az első edzésen, két új játékos a keretben

A csehek és az írek elleni felkészülési mérkőzésekre készülő magyar válogatott tagjai ma délután találkoztak Telkiben.

Válogatottunk pénteken Prágában mérkőzik meg az Európa-bajnokságra készülő cseh csapattal, majd három nappal később, jövő hétfőn a szintén az Eb-re utazó íreket látja vendégül a Puskás Ferenc Stadionban. A mieink eredetileg kijelölt keretéből egész biztosan hiányzik majd Lipták Zoltán, aki combfeszítőizom-húzódást szenvedett, s megjelent ugyan Telkiben, de az orvosi vizsgálatok után el is hagyta az edzőtábort, valamint nem játszhat a soros meccseken Buzsáky Ákos sem, neki a műtött térde sérült meg két hete, és elővigyázatosságból hagyja ki a meccseket. Egervári Sándor Lipták helyére a honvédos Debreceni Andrást, Buzsáky helyére a győri Koltai Tamást hívta be a keretbe. A délutáni gyakorláson Koman Vladimir bokasérülést szenvedett, az orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy számíthat-e játékára a szakmai stáb.

A kerettagok közül nem vett részt a mai edzésen a svájci bajnokságban osztályozót játszó Vanczák Vilmos, valamint a Norvégiában szintén ma pályára lépő Korcsmár Zsolt, ők holnap csatlakoznak társaikhoz.

- Számunkra nem most kezdődik a munka, a stáb tagjaival az utóbbi időszakban igyekeztünk minél pontosabban feltérképezni az Eb-selejtezős ellenfeleinket, és górcső alá kerültek a soros felkészülési meccsek riválisai is - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. - A csehek és az írek elleni összecsapásokon, az alapjátékunkat megtartva, szeretnénk több taktikai variációt, más-más felállást kipróbálni, ugyanakkor a felkészülés ezen időszakában, ha nem adódik váratlan körülmény, már a tétmeccsekhez hasonlóan kevesebb cserével játsszuk végig a mérkőzéseket.

A játékosok egyetértenek abban, hogy nehéz meccsek várnak ránk, arra nem sok esély van, hogy a csehek vagy az írek az Eb-re tartalékolnák az erejüket, vagy, tartva a sérülésektől, óvatosabb játékkal állnának elő.

- Téves a feltételezés, miszerint az Eb előtt bármelyik résztvevő válogatott is félgőzzel játszana a felkészülési meccsein, annak idején a vb előtt álló hollandok és németek elleni mérkőzéseken ezt már saját bőrünkön is tapasztaltuk. Sőt, inkább arra lehet számítani, hogy a kezdőcsapatba bekerülni vágyó játékosok kettőzött erővel játszanak majd, hiszen most utoljára mutathatják meg, hogy helyük van a csapatban az Európa-bajnokságon - mondta az ellenfelekről Németh Krisztián.

- A csehek és az írek is jó csapattal utaznak az Eb-re, és semmi okunk arra gondolni, hogy profi labdarúgók nem teljes erőbedobással játszanak felkészülési mérkőzésükön - fogalmazott Hajnal Tamás. - Nagyon várom a két találkozót, mert bár mindkét ellenfelünk focikultúráját ismerjük, én még a csehek és az írek ellen sem játszottam a válogatottban. Nekünk mégsem elsősorban velük, hanem saját magunkkal kell foglalkoznunk, és ezeken a meccseken már az őszi vb-selejtezőknek kell a szemünk előtt lebegniük, hiszen a mostani időszak áll rendelkezésünkre, hogy minél jobban felkészüljünk a ránk váró feladatokra.

A csehek ellen készülő válogatott kerete:

Kapusok:

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Király Gábor (1860 München)
Megyeri Balázs (Olimpiakosz Pireusz)

Védők:

Vanczák Vilmos (Sion)
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Korcsmár Zsolt (Brann Bergen)
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Juhász Roland (Anderlecht)
Laczkó Zsolt (Sampdoria)

Középpályások:

Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)
Varga József (DVSC-TEVA)
Koman Vladimir (AS Monaco)
Szakály Péter (DVSC-TEVA)
Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart)
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Gyurcsó Ádám (Videoton)

Támadók:

Szalai Ádám (Mainz)
Németh Krisztián (RKC Waalwijk)
Szabics Imre (Sturm Graz)

Jegyinformációk

A június 4-i Magyarország-Írország találkozóra (Puskás-stadion, 20.30) május 15-én, kedden kezdődött meg a jegyek értékesítése. A belépőket a szokásoknak megfelelően az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni - elhelyezkedéstől függően - 2000, 3000, 4000, 5000 és 7000 ezer forintos áron.

A mérkőzésen Családi szektort is kialakítunk, minimum három fős családok számára. A család férfi tagjának a jegye 4000 forint, a női családtag jegye ingyenes, a gyerek(ek) belépője 1000 forint/fő. A gyerek és a családi szektor kedvezménye nem összevonható.

Már kaphatók a magyar szektor jegyei a válogatott soron következő mérkőzésére, a Csehország-Magyarország felkészülési találkozóra is. A belépőket Budapesten az IBUSZ Oktogon irodában (VI., Oktogon 3.), illetve a vidéki IBUSZ-irodákban lehet megvásárolni 1500 forintos egységáron. A június elsejei találkozót a Sparta Praha stadionjában rendezik 19.00 órai kezdettel.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...