Továbbjutott a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. szeptember. 26., 19:02
Továbbjutott a válogatott

Két mérkőzést követően százszázalékos a magyar U17-es válogatott a bulgáriai Eb-selejtező tornán. Zsivoczky Gyula együttese ezúttal Grúziát győzte le 1-0-ra, s ez azt jelenti, hogy a csapat a szombati, Horvátország elleni meccs eredményétől függetlenül már továbbjutott.

A hajrában született meg a győztes gól

Kissé álmosan kezdte második bulgáriai Eb-selejtezőjét a Kovácsik Ádám – Németh Péter, Szűcs László, Tóth Máté, Ódé Norbert – Kiss Máté, Laczkovich Donát – Csorba Szabolcs, Nagy Dániel (Üveges Szabolcs, a 68. percben), Csiki Norbert (Kovács István, az 53. percben) – Eppel Márton (Tischler Patrik, a szünetben) összeállításban szereplő magyar csapat. A Bulgária elleni kitűnő kezdést ezúttal nem sikerült megismételnie Zsivoczky Gyula szövetségi edző játékosainak a kellemetlen stílusban futballozó kelet-európai gárda ellen.

A csapat stábja
A második félidőben aztán egy szép akció végén sikerült feltörni a jól szervezett grúz védelmet. Kovács István lépett ki a bal összekötő helyén, és úgy tolta meg a labdát a kapu irányába, hogy a grúz védők csak szabálytalanul tudták szerelni. A jogos büntetőt Laczkovich Donát vágta a kapu jobb oldalába a 64. percben (1-0). Ezt követően is nagyszerűen harcoltak a mieink, és – a grúzok erőfeszítései ellenére – már nem született újabb gól.

Szombaton lesz a csoportrangadó

A magyar válogatott roppant nehéz mérkőzésen szerzett három pontot – s ez egyben a csapat továbbjutását is jelenti, hiszen a nap másik összecsapásán Horvátország 2-0-ra legyőzte Bulgáriát. Mivel a csoportból az első két csapat továbbjut, s a mieink és a horvátok is egyaránt hat pontot szereztek, így az egymás elleni meccs eredményétől függetlenül mindkét gárda tagjai örülhetnek.

- Ezen a mérkőzésen nem futballoztunk igazán jól – fogalmazott a találkozót követően Zsivoczky Gyula -, most inkább akarásunknak, a csapat egységének köszönhetjük, hogy begyűjtöttük a három pontot. Az ilyen sikerek mindig nagy értékkel bírnak, most pedig egyben a továbbjutásunkat is jelenti.

A magyar válogatott harmadik, és egyben utolsó mérkőzését szombaton játssza Horvátország ellen.

A selejtezőcsoport állása

Horvátország 2 2 - - - 6-0 6
MAGYARORSZÁG 2 2 - - 4-0 6
Bulgária 2 - - 2 0-5 0
Grúzia 2 - - 2 0-5 0


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...