Törökország egy góllal jobb volt
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 07., 23:01
Törökország egy góllal jobb volt

Szombat este a Puskás-stadionban válogatottunk Európa-bajnoki selejtezőn 1-0-ás vereséget szenvedett Törökország ellen. Együttesünk jelenleg a csoport ötödik helyén áll, de szerdán Máltán lép pályára csapatunk, s győzelem, vagy pontszezés esetén előreléphet.

Kevés volt a második félidei elszántság

A mieink kissé idegesen kezdtek, a törökök viszont nagyon magabiztosan, s hamar magukhoz is ragadták az irányítást. Többet birtokolták a labdát, mint a magyar játékosok, védővonalukat meglehetősen előretolták, a mi labdarúgóink - akik szemmel láthatóan nagyon vigyáztak arra, hogy a vendégek ne kerüljenek ziccerbe - többnyire saját térfelükre szorultak vissza. Együttesünk a helyzethez alkalmazkodva veszélyes kontratámadások vezetésére törekedett, s volt is néhány ígéretes akciónk, de az idő jelentős részében Torghelle Sándor egyedül őrlődött elöl a török védők között, a többiek messze mögötte helyezkedtek. A negyvenedik percben, egy pontrúgás után vezetést szereztek a törökök, így a szünetben a vendégcsapat tagjai vonulhattak elégedettebben az öltözőbe.

A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, és többet támadtunk, mint az első játékrészben. A törökök átadták a területet, a mieink próbáltak egyenlíteni, s voltak is ígéretes lehetőségeink. Sőt, Gera Zoltán nagyszerű szabadrúgása után az 56. percben Rüstü hatalmas bravúrral tolta a felső lécre a labdát, amely néhány centivel a gólvonal elé pattant... Ekkor már a vendégek kontráztak, a törökök gyorsan játszották át a középpályát, és dolgoztak is ki lehetőségeket, de újabb gólt nem lőttek. Ám sajnos a mieink sem, így a győzelmet a vendégek szerezték meg. A mérkőzés is azt bizonyítja, hogy a török válogatott most jobb, erősebb csapat, mint a magyar.

Több kockázatvállalásra lett volna szükség

Dárdai Pál érthetőn rosszkedvűen hagyta el a pályát a lefújás után. - Bátrabb játékot kellett volna produkálnunk, és akkor szerezhettünk volna gólt - nyilatkozta a magyar válogatott kapitánya. - Nagyon fájó, hogy egy ilyen balszerencsés találattal kaptunk ki, de el kell ismernünk, hogy a török válogatott jobb csapat, mint a miénk. Holnaptól már előre kell néznünk, készülnünk kell a szerdai mérkőzésre, hiszen Máltán győzni szeretnénk.

A török válogatott góljának szerzője, Tuncay Sanli a mérkőzés után boldogan válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. - Mindkét csapat győzni szeretett volna, de a miénk talán egy kicsit jobban, mint a magyar együttes - vélekedett. - Három pontért jöttünk, és a célunkat el is értük. A gól után teljesen megnyugodtunk, uraltuk a játékot, és úgy gondolom, megérdemelten győztünk.

A két szövetségi kapitány a találkozó utáni sajtótájékoztatón mondta el a mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait. Bozsik Péter elmondta, hogy több kockázatvállalásra, lett volna szükség, Fatih Terim pedig láthatóan megkönnyebbülten értékelte az összecsapást.

- Az első játékrészben a védekezés sok energiát vett ki játékosainkból, és talán túl kevés kockázatot vállaltunk fel a mérkőzésen - nyilatkozta a magyar szakvezető. - Nem jártattuk eleget a labdát rövid passzokkal, és kevésszer váltottunk oldalt. Azt nem mondhatom, hogy nem állt helyt a csapat, de maradt bennem hiányérzet, mert úgy érzem, játékosaimnak ma nem sikerült kihozniuk magukból a maximumot. Vannak, akik többre képesek, mint amennyit sikerült produkálniuk, ezért csapatjátékunk is elmaradt az elvárt szinttől. A török együttes jobb, mint a mienk, de egy kis szerencsével legalább egy pontot szerezhettünk volna.

A török szövetségi kapitányon, Fatih Terimen érződött, hogy nagyon megkönnyebbült a győzelem után. - Lélektani szempontból is nagyon fontos győzelmet arattunk Budapesten - jelentette ki. - Nagyszerű volt látni, hogy játékosaim jó formában, lendületesen futballoztak, és külön öröm, hogy minden csapatrészünk jól teljesített. Emellett voltak kiemelkedő egyénségeink is, mint például Tuncay Sanli, aki rengeteget dolgozott a találkozón. Elégedett vagyok az eredménnyel és együttesem játékával is.

Szerdán Máltán lép pályára a válogatott

Csoportunkban két másik találkozót is játszottak szombaton. Bosznia-Hercegovina válogatottja 2-2-es döntetlent ért el Moldovában, Görögország pedig hazai pályán 1-0-ra győzött Norvégia ellen. A magyar csapat szerdán Máltán vívja következő Európa-bajnoki selejtezőjét.

A csoport állása:

1. Norvégia 3 2 - 1 6-2 6
2. Törökország 2 2 - - 3-0 6
3. Görögország 2 2 - - 2-0 6
4. Bosznia-Hercegovina 3 1 1 1 8-7 4
5. Magyarország 3 1 - 2 4-6 3
6. Moldova 3 - 1 2 2-5 1
7. Málta 2 - - 2 2-7 -5 0



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...