Tizenegyesekkel jutott tovább a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. augusztus. 02., 20:57
Tizenegyesekkel jutott tovább a válogatott

A 26. Nemzetközi Labdarúgó Torna nyitónapján a magyar U17-es csapat 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen, majd tizenegyesekkel 5-4-re nyert, és továbbjutott. A csoport másik mérkőzésén Szlovákia 3-0-ra legyőzte Horvátországot.

Jobban koncentráltak a mieink

A Sipos Ferenc Stadionban, Izrael ellen játszotta első mérkőzését a 26. Nemzetközi Labdarúgó Tornán Ráckevén a Szokolai László szövetségi edző vezette magyar U17-es válogatott. A találkozó a kedd este elhunyt Szusza Ferenc emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött. A Gulácsi Péter - Merczel Zsolt, Pap Miklós, Országh Péter, Tóvizi Tamás (Godor István, az 55. percben) - Ladiszlai Krisztián (Hajdú Zsolt, a szünetben), Simon Ádám, Tamási Zsolt, Kovács Dániel (Sváb Dániel, a 42. percben) - Simon András, Nikischer György (Gosztonyi András, az 50. percben) összeállításban játszó csapat kissé fáradtan kezdte az összecsapást, s ennek eredményeként a 28. percben - egy magyar védelmi hiba után - Raz Cohen lépett ki a védők közül, majd a kapus mellett elhúzva a labdát a hálóba passzolt (0-1).

A szünet után összeszedték magukat a mieink, és kicsit nagyobb szerencsével megszerezhették volna az egyenlítő találatot is (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az idő előrehaladtával egyre fáradó vendégek kontrái is veszélyesek voltak). Az egyenlítésig az 56. percig kellett várni, amikor az izraeli védők röviden fejelték ki a labdát, a csereként beállt Hajdú Zsolt 20 méterről nagy erővel lőtt, a védőkön megpattanó labda a kapu közepében landolt (1-1). A folytatásban mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, ám a második negyven percben már nem született újabb találat.

Folytatás Szlovákia ellen

Mivel a csapatok holnap is pályára lépnek, a mérkőzést követően azonnal a büntetőrúgások következtek. Az összes magyar rúgó (sorrendben Tamási Zsolt, Simon Ádám, Gosztonyi András, Simon András, Hajdú Zsolt) hibátlanul végezte feladatát. Gulácsi Péter is hozzátette a magáét: kivédett egy büntetőt, s így 5-4-re győzött csapatunk.

Mivel a csoport másik mérkőzésén a szlovák válogatott nem kis meglepetésre könnyedén, 3-0-ra legyőzte Horvátországot, a magyar csapat csütörtökön 17 óra 30 perckor Szigetszentmártonban Szlovákiával csap össze a döntőbe jutásért. Ami a B-csoport eredményeit illeti, Írország Szerbia, Lengyelország pedig Csehország ellen nyert 2-0-ra

A magyar válogatott mérkőzését követően Szokolai László szövetségi edző honlapunknak nyilatkozva a következőket mondta: - Az első félidőben játékunk kicsit elmaradt a megszokottól, és ezt azonnal kihasználta ellenfelünk. A szünet után már elégedettebb lehettem, bár a védekezésünk ekkor sem volt tökéletes. Megérdemeltük az egyenlítő gólt, és kis szerencsével nyerhettünk volna, már a rendes játékidőben is. Összességében elégedett vagyok a továbbjutást érő sikerrel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...