Tartja jó formáját a Debrecen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. augusztus. 29., 18:11
Tartja jó formáját a Debrecen

Szombaton öt mérkőzést rendeztek meg a Soproni Liga 6. fordulójában. A Debrecen biztosan, 3-1-re verte a Nyíregyházát, a Fradi gólnélküli döntetlent játszott Kaposváron, a Vasas egy gólt szerezve három pontot hozott el Diósgyőrből, a Kecskemét 2-0-ra kikapott Pápán, a Paks pedig 1-1-es döntetlen érve el pontot szerzett az MTK otthonában.

Rudolf: Két gól, egy gólpassz

DVSC-TEVA - Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Rudolf a 7., Coulibaly a 22., Rudolf a 49. illetve Homma az 56. percben

A nagy lendülettel kezdő Debrecen már a hetedik percben megszerezte a vezetést, egy jobb oldali szöglet után Rudolf Gergely hét méterről fejelt a léc alá (1-0). A Loki a 22. percben növelte előnyét, Rudolf jobb oldali beadása után Adamo Coulibaly hat méterről a hálóba lőtt (2-0). A piros-fehérek lendülete a szünet után is megmaradt, s a 49. percben Rudolf megszerezte második gólját is, a válogatott csatár kilenc méterről helyezett a jobb alsó sarokba (3-0). Az 56. percben szépített a Nyíregyháza, Kiss Zoltán átadását követően Kazuo Homma hét méterről lőtt a hálóba (3-1). A játék ezután kiegyenlítettebb lett, az eredmény azonban nem változott, a DVSC megszerezte a három pontot.


A kapusok meccse volt

Kaposvári Rákóczi - Ferencvárosi TC 0-0
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)

A jó iramú meccs első félideje ferencvárosi fölényben telt, a fővárosiak jó néhány alkalommal helyzetbe kerültek, de Milinte Árpád kapus valamennyi lövést és fejest hárította. Szünet után a hazaiak vették át az irányítást, ekkor előttük nyíltak lehetőségek, de a vendégek hálóőre, Megyeri Balázs is remekelt, így végül csak nagy küzdelmet és hajtós mérkőzést láthattak a nézők, gólt azonban nem.


Egy gól elég volt a győzelemhez

DVTK - Vasas 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Tóth István)
Gólszerző: Lázok az 58. percben

Bátran és veszélyesen kezdett a Diósgyőr, de némi idő elteltével a Vasas is játékba lendült, s ezután kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Az 58. percben előnyre tett szert az angyalföldi együttes, Bakos Szabolcs fejelt Lázok János elé, aki nyolc méterről a jobb sarokba helyezett (0-1). A miskolciak ezután nyíltsisakos játékot produkáltak, igyekeztek egyenlíteni, de ez nem sikerült nekik, a Vasas elvitte a három pontot.


Jobban finiselt a Pápa

Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-0 (0-0)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Heffler a 74., Tóth G. a 88. percben

Az első félidő jó iramú, változatos játékkal telt, de a némi hazai fölényt hozó játékrészben a felek csak helyzetekig jutottak, gól nem született. A 74. percben aztán vezetést szerzett a Pápa, Heffler Norbert jó 22 méterről, szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (1-0). A 88. percben ismét a házigazdák voltak eredményesek, ekkor Bárányos Zsolt átadása után Tóth Gábor lőtt öt méterről a hálóba (2-0), így a mérkőzés a Pápa nyerte meg.


Pontot mentettek a paksiak

MTK Budapest - Paksi FC 1-1 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (Berettyán Péter, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Melczer (11-esből) a 62. illetve Böde a 85. percben

Az MTK határozott, célratörő játékot produkált, amely révén gyakran került helyzetbe, de a paksiak kontrajátéka is kecsegtető volt. Élvezetes volt a meccs, s az első félidő helyzetei után a másodikban már gólokat is láthattak a nézők. Igaz, az első, szinte biztos találatot ígérő lehetőség kimaradt: a 60. percben Szabó János a 16-oson belül buktatta Könyves Norbertet, ám a megítélt büntetőt Balogh Béla a keresztlécre lőtte. A 62. percben újabb tizenegyeshez jutott az MTK, ekkor Csernyánszki Norbert kapus buktatta a büntetőterületen belül Melczer Vilmost, s a 11-esből a sértett a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A vendégek azonban nem adták fel, támadásba lendültek, s a finisben eredménnyel is jártak, a 85. percben egy lövés után Szatmári Zoltán kapusról kipattan a labda, amit Böde Dániel három lépésről a hálóba kotort (1-1).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...