Szélesi Zoltán is a keretben
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2009. augusztus. 31., 19:28
Szélesi Zoltán is a keretben

Számos újságíró, televíziós stáb és fotóriporter várta válogatottunk tagjait, akik hétfőn találkoztak az MLSZ telki edzőcentrumában, hogy megkezdjék a felkészülést a két következő, sorsdöntő vb-selejtezőre: a szombati, Svédország (Puskás-stadion, 20 óra) és a jövő szerdai, Portugália (Puskás-stadion, 20.45) elleni mérkőzésre. Szerdán 13.30-kor Bajnai Gordon miniszterelnök látogatja meg a csapatot - az esemény sajtónyilvános lesz -, csütörtökön 18 órakor pedig Erwin Koeman tart sajtótájékoztatót a Puskás-stadion Iharos-termében. Az ezt követő 18.30-kor kezdődő edzés szintén nyilvános lesz az érdeklődő újságírók számára.

A koradélutáni óráktól folyamatosan érkeztek a játékosok az edzőtáborba, ahol a sajtó számos képviselője várta őket. Futballistáink sorra adták az interjúkat, s valamennyien kihangsúlyozták: mindenképpen jó szereplést várnak a csapattól a következő mérkőzéseken.

A válogatott felkészülésének hivatalos programját Erwin Koeman sajtótájékoztatója nyitotta meg. A szövetségi kapitány elmondta, hogy az állandónak számító kerettagok közül a sérült Vanczák Vilmos és Vaskó Tamás hiányzik, valamint Fülöp Márton is kisebb sérüléssel bajlódik, de ő eljött, s elképzelhető, hogy az orvosi stáb hathatós közreműködésével szombatra felépül. Gaál Miklós csapata, az Amkar Perm hétfőn még bajnokit játszik, ezért ő kedden csatlakozik társaihoz. Erwin Koeman bejelentette, hogy a védők hiányzása miatt meghívta a keretbe Szélesi Zoltánt, aki vasárnap szerződött Debrecenbe.

Természetesen szóba került Bodnár László péntek esti tragikus, halálos kimenetelű közlekedési balesete is. A kapitány elmondta, beszélt Bodnárral, aki úgy nyilatkozott: minden szempontból jobb, ha most nem csatlakozik a kerethez.

- Megértem őt, úgy érzem, jó döntést hozott, most nincs olyan állapotban, hogy a játékra tudjon koncentrálni - fogalmazott Erwin Koeman. - Felkészülésünk kezdete nem optimális, de természetesen igyekszünk a lehető legjobban ráhangolódni a meccsekre azokkal a futballistákkal, akik a rendelkezésünkre állnak. Nagy a teher, de nem csak rajtunk, hanem riválisainkon is, hiszen például ha a dánok nem nyernek szombaton, mi pedig igen, máris ott leszünk a sarkukban.

A sajtótájékoztatót követően a szövetségi kapitány jó ötven perces regeneráló edzést tartott a keret tagjainak.

A szombati és a jövő szerdai mérkőzések fontosságát az is hangsúlyozza, hogy szerdán 13.30-kor Bajnai Gordon miniszterelnök is meglátogatja a csapatot. Az esemény az érdeklődő újságírók számára nyilvános, akárcsak együttesünk csütörtökön 18.30-kor kezdődő edzése a Puskás Ferenc Stadionban. Ezt a foglalkozást Erwin Koeman sajtótájékoztatója előzi meg, a kapitány 18 órától a létesítmény Iharos-termében tart konferenciát.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...