Szalai Ádám gyorsan beilleszkedett a Schalkénél
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. augusztus. 06., 18:57
Szalai Ádám gyorsan beilleszkedett a Schalkénél

A magyar válogatott támadója nehéz meccsre számít a csehek ellen.

Az idei nyár legfontosabb magyar érdekeltségű átigazolási hírét Szalai Ádám szolgáltatta, aki elhagyta a Bundesliga-középcsapatnak számító Mainzot és a Bajnokok Ligájában is induló Schalke 04 játékosa lett. A támadó természetesen tagja a csehek elleni válogatott keretnek, és mint az mlsz.hu-nak elmondta, a jól sikerült felkészülés után nagy örömmel jön haza a mérkőzésre.

- Nem volt probléma a beilleszkedéssel a Schalkénél, hiszen a nyelvet beszélem, a társaim ismernek már a pályáról, tehát ebből a szempontból nem volt nehéz a váltás. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy kellő önbizalommal érkeztem a Schalkéhoz, és már van múltam a Bundesligában, az új csapatomnál jól ismernek, tudják, mit várhatnak tőlem. Ezzel együtt nagyon keményen kell dolgoznom, hogy helyem legyen a csapatban. A felkészülési meccseken előfordult, hogy Huntelaarral egyszerre voltunk pályán, de volt, hogy egymást váltottuk, vagyis még nehéz megmondani, milyen szerepet kaphatok a szezonban. Mindig örülök, ha a pályán lehetek, akár Huntelaarral, akár nélküle kell futballoznom. Szakmailag előrelépés, hogy a Schalke szerződtetett, most rajtam a sor, bizonyítanom kell, hogy jó döntést hoztak a leigazolásommal, fel kell vennem a ritmust, és meg kell felelnem az új elvárásoknak – mondta Szalai Ádám, aki már új lakását is kiválasztotta: miután nagyvárosban szeretett volna maradni, mostantól Düsseldorfban fog lakni, ami 50 kilométerre található Gelsenkirchentől.

A támadó szerint a válogatottnak továbbra is jó esélye van a második hely megszerzésére, és a csehek elleni meccs jó felkészülés lesz a szeptemberi, bukaresti vb-selejtező előtt.

- Tapasztalatból mondhatom, hogy erős válogatott a cseheké, a keretükben van néhány játékos, aki nívós csapatokban futballozik, néhány klasszisukat ismerem a Bundesligából. Nehéz meccs lesz, de szeretnénk ismét legyőzni őket, a legfontosabb azonban, hogy az őszi tétmeccsek úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk. Bízom benne, hogy meglesz a második hely a csoportban, és abban is, hogy ott lehetünk a világbajnokságon - tette hozzá Szalai.


Jegyinformációk

A szurkolók továbbra is a Ticket Express irodáiban, vagy interneten vásárolhatják meg belépőiket a csehek elleni, augusztus 14-i (kezdési időpont: 20.30) felkészülési meccsre. Az MLSZ oldalán, a fenti linken keresztül megrendelt jegyek díjmentesen átvehetők a Ticket Express három budapesti irodájában, valamint lehetőség van azok otthoni kinyomtatására, ez szintén díjmentes szolgáltatás. A mérkőzésre rendkívül kedvező áron (18 év alattiaknak 500, 18 éven felülieknek 900 forintért) kaphatóak a jegyek.

A Ticket Express budapesti irodáinak címe:

Ticket Express Dalszínház
1061 Budapest, Dalszínház utca 10.
H-P: 10 - 18
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - SYMA Jegypénztár (Dózsa György út felől)
1146 Budapest, Dózsa György út 1.
H-P: 9.00-17.00
Ebédszünet: 13.00-13.30
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Ticket Express - WestEnd (Információs pult mellett)
1132 Budapest, Váci út
H-P.: 11:00 - 19: 00
Szo: 11-16
+36-30-30-30-999
info@tex.hu

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...