Sérülések nehezítik Róth Antal helyzetét
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. május. 28., 20:17
Sérülések nehezítik Róth Antal helyzetét

A szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkre készülő U21-es válogatott számára fontos állomás a jövő héten induló Touloni Torna.

Róth Antal ezúttal sem számíthat több meghatározó, korábban jól teljesítő játékosára, de a keret tagjai így is készen állnak a franciaországi megmérettetésre.

 

– Optimális helyzet sosincs – kezdte az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatát Róth Antal szövetségi edző –, ezt tudom az idősebb kollégáktól, és ezt erősítik saját tapasztalataim is. Tavaly ősszel kezdtük a felkészülést, végig volt valami, ami hátráltatta a programunkat. Ez a mostani, rangos nemzetközi torna előtt sincs másként, hiszen ezúttal is komoly „kompromisszumokat” kell kötnünk.

 

Mint a szakember hozzátette, érzékenyen érinti a csapat helyzetét több jelentős NB I-es tapasztalattal rendelkező futballista kiválása.

 

– Az NB I-es sikerei előtt már a válogatottnál bizonyító Lázár Bence, és az utolsó fordulóban is eredményes Tischler Patrik arról értesített, hogy sérült. Elmondásuk szerint fájdalmaik voltak a bajnokság hajrájában, és úgy „drótozták össze” őket a sűrű program közepette, meccsről-meccsre. Érthetően az előttünk álló időszakban szeretnének minél előbb regenerálódni, s bár megjelentek a mai találkozón, szinte biztosan nem számíthatunk rájuk.

 

Szintén a bajnokság végén szenvedett kellemetlen vállsérülést a kaposvári Balázs Benjámin, aki ugyancsak állandó tagja volt a Monicomp Ligában szereplő Kaposvárnak, és aki Horvátország ellen gólt lőtt az U21-es válogatottban.

 

– Mivel a másodosztályú bajnokság még tart, és itt ezekben a napokban dől el a feljutás, valamint a kiesés kérdése, ezért rendkívül körültekintően kellett eljárnunk az NB II-es játékosok válogatásánál is, a klubokkal való harmonikus, őszinte kapcsolatunk fenntartása érdekében – fogalmazott Róth Antal, és hozzátette, remélhetően ebből a klubokkal kialakult jó kapcsolatból később profitálhat a csapat.

 

Örömteli hír ugyanakkor, hogy Kádár Tamás, a Newcastle United védője hosszan tartó sérülésből felépülve ismét teljes értékű munkát végezhet, és a csapat rendelkezésére áll a jövő héten induló 39. Touloni Tornán is.

Ami a válogatott programját illeti, a játékosok pénteken az MLSZ székházánál találkoztak, ahonnan a szövetség telki edzőközpontjába vonultak. A keddi elutazásig itt készül a csapat a nem hivatalos világbajnokságra.

 

A mieink június 2-án Kína ellen játszanak 16.45 órakor Hyèresben, két nappal később 16.15-től Nizzában Mexikó következik, majd az utolsó magyar vonatkozású csoportmeccset június 6-án, 18 órától Aubagne-ban rendezik. Az elődöntőket június 8-án tartják, a döntő 10-én lesz Toulonban.

 

Az első két csoportmérkőzést élőben közvetíti az Eurosport2.

 

Az U21-es válogatott kerete:

 

Kapusok:

Gulácsi Péter (Liverpool FC)

Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

 

Védők:

Szokol Zsolt (Újpest FC)

Litauszki Róbert (Újpest FC)

Fiola Attila (Paksi SE)

Szeleczki Alex (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Kádár Tamás (Newcastle United)

Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)

Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)

Katona Máté (Vasas)

 

Középpályások:

Bódi Ádám (Debreceni VSC)

Simon Krisztián (Feyenoord)

Simon Ádám (Szombathelyi Haladás)

Tajthy Tamás (Újpest FC)

Kiss Máté (Győri ETO FC)

Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)

Balogh Balázs (Újpest FC)

Gosztonyi András (Videoton FC)

Egerszegi Tamás (Újpest FC)

Bertus Lajos (Kecskeméti TE)

 

Támadók:

Balajti Ádám (Újpest FC)

Tischler Patrik (MTK Budapest)

Lázár Bence (Újpest FC)

Eppel Márton (MTK Hungária)

Futács Márkó (FC Ingolstadt 04)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...