Sándor kezdhet a finnek ellen, Dzsudzsák a szünet után segíthet
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2011. október. 10., 16:29
Sándor kezdhet a finnek ellen, Dzsudzsák a szünet után segíthet

Egervári Sándor szövetségi kapitány a válogatott mai sajtótájékoztatóján elárult néhány információt a holnapi kezdőcsapatról is.

A válogatott délután edzése előtt Egervári Sándor, valamint a játékosok közül Juhász Roland és Sándor György állt a sajtó rendelkezésére Telkiben. A szövetségi kapitány elmondta: a válogatott számára nincs tét nélküli mérkőzés, ezért bár a második hely megszerzésére már nincs esély, a játékosok ugyanolyan motiváltak, mint a korábbi selejtezők előtt

 

- Egy válogatottnak minden mérkőzésen, minden körülmények között a győzelemre kell játszania. A játékosok az egész országot képviselik, és minimális elvárás feléjük, hogy a téttel nem bíró meccseken is a maximumot adják. A motivációval eddig sem volt gond, mindig a maximumra törekedett a csapat, még inkább igaz lesz ez kedden, egy telt házas mérkőzésen ugyanis ki kell szolgálni a közönséget - mondta a szövetségi kapitány.

 

Egervári Sándor hozzátette: Dzsudzsák Balázs pályára léphet a mérkőzésen, ám egyelőre nem tud kilencven percet vállalni, ezért csereként, a második félidőben számít rá a szakmai stáb.

 

- Balázst egyelőre nem tartjuk alkalmasnak arra, hogy kilencven percet játsszon, de ő az a játékos, aki húsz-harminc perc alatt is sokat segíthet a csapatnak, és lendíthet az eredményességünkön - így a szövetségi kapitány. - Egy masszívabb finn válogatott érkezik ide, mint amelyikkel tavaly ősszel játszottunk Helsinkiben. Nem túlzás kijelenteni, hogy ellenfelünk a múlt héten mezőnyben jobban játszott a svédeknél, ennek ellenére magunkat tartom a találkozó esélyeseinek, ám komoly erőpróba lesz érvényre juttatni az esélyességet.

 

A kapitány hozzátette: a Videotonban hétről hétre jó teljesítményt nyújtó Sándor György minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a holnapi összecsapáson.

 

Juhász Roland elmondta: sokat lépett előre az elmúlt hónapokban a gárda, és a fejlődés ezúttal eredményességgel is párosult. A védő szerint fontos, hogy ne álljon meg a fejlődés, és ebből a szempontból nagyon is fontos, téttel bíró találkozó a finnek elleni.

 

Sándor György úgy fogalmazott: az utóbbi időszak eredményei önmagukért beszélnek, az elmúlt hónapok mérkőzéseiről kizárólag pozitívan felhanggal lehet beszélni, és a finnek elleni összecsapás is a jövő építésének egyik lépcsőfoka.

 

Egervári Sándor a hosszabb távú tervekről elmondta: mindkét novemberi FIFA-játéknapon játszik barátságos meccset a csapat, az egyik ellenfél a lengyel válogatott lesz, a másik pedig várhatóan egy olyan együttes, amely hozzánk hasonlóan a harmadik helyen végzett csoportjában az Eb-selejtezőkön. A lengyelországi mérkőzést idegenben játssza a válogatott, az Európa-bajnokságra elkészült egyik stadionban. Az is eldőlt már, hogy jövő év februárjában a bolgárok ellen lép pályára a csapat, azt a találkozót Győrben rendezik meg.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott, az eddigiektől eltérően kedden minden egyes szurkoló hozzájuthat a mérkőzésre készített Stadionújság című színes kiadványhoz: a több mint húszezer példányban megjelenő laphoz ingyen lehet hozzájutni a bejáratoknál.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...