Rangos nemzetközi torna indul
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. július. 27., 16:27
Rangos nemzetközi torna indul

A Magyar Labdarúgó Szövetség az idén már 26. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornát, népszerű nevén a Ráckevei tornát. Az első mérkőzéseket a jövő héten, szerdán rendezik, a döntő pedig szombaton lesz Ráckevén.

Szerdán Izrael ellen kezdenek a mieink
Roppant fontos felkészülési torna előtt áll a Szokolai László szövetségi edző vezette magyar U17-es csapat, a jövő héten, szerdán rajtol ugyanis a 26. Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna. A patinás, szakmai berkekben Európa-szerte jól ismert és már több mint negyedévszázados múltra visszatekintő torna a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőkre történő felkészülés egyik legfontosabb állomása. Két éve, Szalai László vezetésével megnyerte a tornát az akkori magyar garnitúra, Both József későbbi Eb-résztvevő csapata pedig tavaly a bronzérmet szerezte meg.

Jó szereplés után az újabb siker a cél
Szokolai László együttesének nem lesz könnyű feladata, ha meg akarja ismételni az elmúlt esztendők jó szereplését, hiszen a döntőbe jutáshoz két mérkőzést kell megnyerniük a mieinknek. Az első összecsapást a nyitónapon, szerdán 17 óra 30 perckor rendezik Ráckevén, ekkor Izrael lesz csapatunk ellenfele. Másnap – győzelme esetén – a válogatott a horvát-szlovák meccs győztesével játszik a döntőbe jutásért Szigetszent-mártonban. A torna fináléját 17 óra 30 perckor rendezik Ráckevén.

Mindenki számára díjtalan a belépés
Jó hír az érdeklődők számára, hogy a szervező MLSZ – a hagyományoknak megfelelően – mindenkinek ingyenesen biztosítja a mérkőzések megtekintését.
A 26. Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna programja
2006. 08. 02., szerda
A-csoport
1. Magyarország–Izrael Ráckeve 17.30
2. Horvátország–Szlovákia Szigetszentmárton 17.30
B-csoport
3. Csehország–Lengyelország Miske 17.30
4. Írország–Szerbia Kalocsa 17.30

2006. 08. 03., csütörtök
5. 1. mérkőzés győztese–2. mérkőzés győztese Szigetszentmárton 17.30
6. 1. mérkőzés vesztese–2. mérkőzés vesztese Ráckeve 17.30
7. 3. mérkőzés győztese–4. mérkőzés győztese Miske 17.30
8. 3. mérkőzés vesztese–4. mérkőzés vesztese Kalocsa 17.30

2006. 08. 05., szombat
6. mérkőzés vesztese–8. mérkőzés vesztese Miske 17.30
6. mérkőzés győztese–8. mérkőzés győztese Kalocsa 17.30
5. mérkőzés vesztese–7. mérkőzés vesztese Szigetszentmárton 16.00
5. mérkőzés győztese–7. mérkőzés győztese (döntő) Ráckeve 17.30

Az U17-es válogatott keret
Gulácsi Péter (MTK Budapest), Országh Péter (Ferencváros), Varga Domonkos (FC Sopron), Sváb Dániel (Ferencváros), Pap Miklós (MTK Budapest), Ladiszlai Krisztián (MTK Budapest), Simon András (MTK Budapest), Hajdu Zsolt (MTK Budapest), Tamási Zsolt (MTK Budapest), Simon Ádám (MTK Budapest), Göcze Gergő (Szombathelyi Haladás), Kovács Dániel (MTK Budapest), Merczel Zsolt (MTK Budapest), Gosztonyi András (Kaposvári Rákóczi), Gondor István (Nyírsuli), Nikischer György (Vác FC), Tóvizi Tamás (Újpest FC), Litauszki Róbert (Újpest FC).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...