Pintér Attila: Alaposan fel kell térképezni az ellenfeleket
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. február. 23., 14:03
Pintér Attila: Alaposan fel kell térképezni az ellenfeleket

A szövetségi kapitány szerint a sikeres Eb-selejtezőbeli szerepléshez elengedhetetlen, hogy folytatódjanak a válogatott összetartásai.

A magyar válogatott a görög, a román, a finn, az északír és a feröeri együttessel került egy csoportba a 2016-os Eb selejtezőjének nizzai sorsolásán. Pintér Attila a sorsolás után az mlsz.hu-nak nyilatkozva elmondta: elsősorban a saját feladatára, a válogatott felkészítésére koncentrál, de a sikeres selejtezőbeli szerepléshez az ellenfelek alapos feltérképezése is elengedhetetlen.

- A román válogatottról friss emlékeink vannak, ellenfelünk volt a legutóbbi vb-selejtezőn, és bennünket megelőzve lett második a csoportban, a pótselejtezőn éppen azzal a görög válogatottal szemben maradt alul, amelyet most ugyancsak mellénk sorsoltak - fogalmazott Pintér Attila. - A finnek nagyon komoly eredményeket értek el az utóbbi időszakban, vb-selejtezőn döntetlent játszottak Spanyolországban, és több szoros meccsük is volt magasabban jegyzett válogatottakkal. Egyelőre ennél többet nem szeretnék mondani az ellenfelekről, a következő időszak feladata lesz, hogy alaposan feltérképezzük őket annak érdekében, hogy ősztől a lehető legjobb eredményeket érjük el a tétmérkőzéseken. A sikeres szerepléshez az összetartások folytatására is szükség van, végig kell vinni, amit a rendszeres edzőtáborozásokkal elkezdtünk. Továbbra is tartom, hogy elsősorban magunkra kell figyelnünk, minél összeszokottabb válogatottal kell elkezdenünk a sorozatot. Tizenegy emberrel nem tudjuk végigjátszani a selejtezőket, gondolni kell a sérülésekre, formaingadozásokra, ilyen esetben bárkire fontos szerep hárulhat abból a keretből, amely januárban megkezdte a közös munkát. Szeretném, ha minden számításba jöhető labdarúgó tisztában lenne azzal, hogy az adott játékrendszerben mi a feladata, mert csak összeszokott, fegyelmezett csapattal tudjuk elérjük, hogy huszonhét év után ismét kijussunk egy világversenyre.

A válogatott részletes selejtezős menetrendjét 16 óra után, az mlsz.hu-n és az MLSZ Twitter-csatornáján tesszük közzé.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...