Pintér Attila a szurkolókra is számít
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. május. 21., 22:31
Pintér Attila a szurkolókra is számít

A szövetségi kapitány szerint a dánok előttünk járnak ugyan, de húszezer szurkoló buzdítása ellensúlyozhatja a lemaradásunkat.

Egy nappal a csütörtöki, dánok elleni meccs előtt a magyar válogatott tagjai közelről is megismerkedhettek a Nagyerdei Stadionnal. Délelőtt még csak elméleti felkészítés szerepelt a csapat programjában, a maratoni, mintegy kétórás videózást követően aztán a meccs helyszínére buszozott az együttes, és egy intenzív edzés során barátkozott meg az impozáns stadionnal. Pintér Attila az alapjáték elemeit gyakoroltatta a játékosokkal, majd a tréning végén rögzített szituációkat oldottak meg a csapat tagjai.

A kapitány a kezdőcsapatot csak közvetlenül a mérkőzés előtt hirdeti ki, az edzést megelőző sajtótájékoztatón csak annyit árult el, hogy kizárólag a formák alapján dönt a pályára lépő együttesről.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a meccsnek nem mi vagyunk az esélyesei, de a gyönyörű stadion, a húszezer szurkoló buzdítása kiegyenlítheti a régóta együtt játszó dánok előnyét
- fogalmazott Pintér Attila. - Sérülések miatt át kellett gondolnunk az eredeti terveinket, de olyan csapatot szeretnék pályára küldeni, amely eséllyel veheti fel a harcot a dánokkal. A kezdőcsapat összeállításakor nem számít, hogy ki hol játszik, fiatal vagy idős, a legjobb formában játszó tizenegy játékost küldöm ki a pályára.

A sajtótájékoztatón részt vett Gulácsi Péter, a Red Bull Salzburg kapusa is, aki remek szezont zárt Ausztriában, és élete első felnőtt válogatott meccsén léphet pályára csütörtökön. Kevesen tudják, hogy Tőzsér Dánielhez, Dzsudzsák Balázshoz vagy Rudolf Gergelyhez hasonlóan, Gulácsinak is van debreceni kötődése.

- A nagyszüleim mai napig Debrecenben élnek, tizenöt éves koromig én is sok időt töltöttem a városban - mesélt tinédzserkori élményeiről a kapus. - Jó szívvel emlékszem vissza a debreceni nyarakra, a Nagyerdő volt az egyik kedvenc helyem. Az unokatestvéreim még most is Debrecenben fociznak, nagypapám pedig bérletes a DVSC meccseire, tizenévesen én is rendszeresen jártam ki vele az Oláh Gábor utcai stadionba. Rengeteg szállal kötődöm a városhoz, ezért ha lehetőséget kapok, különleges élmény lesz éppen itt bemutatkoznom a válogatottban.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...