Orosz győzelem a válogatott évzáróján
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. november. 18., 22:25
Orosz győzelem a válogatott évzáróján

A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén a második félidőben kétgólos hátrányba került az oroszok ellen, és bár Nikolics Nemanja a hajrában szépített, az egyenlítés nem sikerült, a vendégek megnyerték a találkozót.

A finnek elleni 1-0-ás győzelemmel sikerült jól zárnunk az Eb-selejtező sorozat idei etapját, de egy felkészülési mérkőzés még várt Dárdai Pál együttesére, 2014 utolsó válogatott meccsén az oroszok ellen lépett pályára a nemzeti csapat. A szövetségi kapitány öt olyan játékost jelölt a kezdőcsapatba, aki nem volt a pályán a finnek ellen az első perctől kezdve, Dibusz Dénes került a kapuba, Forró Gyula bal oldali védőként, Kalmár Zsolt és Kovács István a középpályán, Lovrencsics Gergő pedig a jobb oldali támadó pozíciójában kapott lehetőséget a bizonyításra. Az oroszok is felforgatott kezdőcsapattal álltak ki a szombati, Ausztria elleni Eb-selejtezőhöz képest, kimaradt például Igor Akinfejev, Alekszandr Kokorin és Alekszandr Kerzsakov is.

Az első 10 perc az ismerkedés jegyében telt, a mieink szervezett védekezéssel próbálták elejét venni az orosz akcióknak. A 11. percben Kalmár Zsolt 23 méteres lövéssel veszélyeztetett, Jurij Lodigin kapus védeni tudott. Az orosz többet próbálkoztak a kapunk előtt, de a védőink jól léptek közbe, mielőtt nagyobb baj lehetett volna. Mi vagy a széleken próbáltuk megbontani az orosz védelmet, vagy Szalai Ádámot kerestük a felívelésekkel. Mindkét variációból alakulhatott volna ki helyzetünk, de a 16-oshoz eljutva rendre becsúszott egy-egy pontatlan megoldás. A félidő második felében több alkalommal is csak egy-egy nagy mentés akadályozta meg az oroszokat a gólszerzésben, Fiola Attila, Kádár Tamás és Dibusz Dénes is fontos közbelépéssel tette hasznossá magát.

A szünetben Dárdai Pál négyet cserélt (Szalai Ádám helyére Priskin Tamás, Kovács István helyére Nikolics Nemanja állt be, Lovrencsics Gergő helyett az újonc Simon Ádám, Kalmár Zsolt helyett pedig Stieber Zoltán állt be), és ígéretéhez híven szerkezetet is váltott, 4-2-3-1 helyett 4-4-2-ben állt fel a csapat.

A 49. percben vezetést szereztek az oroszok, egy jobb oldali szöglet után a szünetben csereként beállt Szergej Ignasevics maradt üresen, és fejelt 6 méterről a kapu jobb oldalába (0-1). A gól után élénkebb lett a támadójátékunk, az 52. perben Dzsudzsák Balázs tévesztett kevéssel célt, majd két perccel később Tőzsér Dániel jól helyezett lövését tolta szögletre a jobb alsó sarok elől az orosz kapus. A sarokrúgás után Priskin Tamás lőtt az öt és feles vonalától, egy védő szorításában a bal felső sarok mellé. Az 57. percben Tőzsér Dániel 20 méterről, szabadrúgásból tekert az orosz kapu fölé, ugyanebben a percben egy másik újoncot is avattunk, Fiola Attila helyére Poór Patrik állt be.

Az orosz gól után mezőnyfölényben játszott a magyar válogatott, szélen vezetett akciókkal és távoli lövésekkel is próbálkoztunk, de kevés sikerrel. A 66. percben Dzsudzsák Balázs átadta a helyét Gyurcsó Ádámnak, így a keret összes mezőnyjátékosa elmondhatta magáról, hogy pályára lépett a finnek és/vagy az oroszok ellen. A 79. percben Alekszandr Kerzsakov a felső kapufát találta el szabadrúgásból, egy perccel később viszont már középkezdéshez készülődhettünk, Dzagojev nagyszerű mélységi passzt adott a jobbösszekötő helyén beinduló Kerzsakovnak, aki lefutotta Kádár Tamást, majd 12 méterről, Dibusz lábai között a hálóba lőtt (0-2). A 86. percben egy nagyon szépen felépített magyar akció végén faragtunk a hátrányon: Priskin Tamás remek passza után Nikolics Nemanja került ziccerbe, és 12 méterről, kissé balról kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).

Az utolsó percekben mindent megtettünk az egyenlítő gól megszerzése érdekében, de az eredmény nem változott a lefújásig, az orosz válogatott megnyerte a találkozót.

Magyarország-Oroszország 1-2 (0-0)
Magyarország: Dibusz Dénes - Fiola Attila (Poór Patrik, 57.), Juhász Roland, Kádár Tamás, Forró Gyula - Tőzsér Dániel, Kalmár Zsolt (Simon Ádám, 46.), Kovács István (Nikolics Nemanja, 46.) - Lovrencsics Gergő (Stieber Zoltán, 46.), Szalai Ádám (Priskin Tamás, 46.), Dzsudzsák Balázs (Gyurcsó Ádám, 66.)

[galleryRel id="81291|HUN-RUS]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...