Október 26-án számol be a kapitány
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. október. 12., 16:10
Október 26-án számol be a kapitány

A szerdai, Málta elleni Eb-selejtezőn elszenvedett vereség Kisteleki Istvánt, az MLSZ elnökét is elkeserítette. A szövetség első embere elmondta: Bozsik Péter szövetségi kapitány október végén számol be az elnökségnek a válogatott egész éves teljesítményéről.

A szerdai, La Vallettán játszott találkozón jelen volt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Kisteleki István is. A sportvezetőt elkeserítette a magyar csapat veresége, és a mérkőzés után elmondta: a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében nem minősíthető nagy meglepetésnek, hogy a norvégok és a törökök ellen nem szerzett pontot a válogatott, ám a Máltán elszenvedett vereség elszomorította. - A szerdai eredmény hatalmas pofon a magyar futball számára, és sajnos nem is az egyetlen, amely az utóbbi időben érte a labdarúgásunkat - jelentette ki az MLSZ elnöke. - Hosszútávú célunk az első perctől kezdve az volt, hogy a nemzeti csapat Bozsik Péter szövetségi kapitány vezetésével javítson helyzetén, és legalább előkelőbb kalapba kapjon majd besorolást a következő sorozat előtt. E cél elérésének érdekében azonban a Máltához hasonló ellenfeleket le kell győznünk. Persze, az előrelépésre minden helyzetben megvan az esély, de a szerdai vereség után már lényegesen nehezebb a feladatunk.

Kisteleki István arra is rámutatott, hogy a magyar labdarúgás már évtizedek óta nem kap elegendő támogatást ahhoz, hogy a fejlődéshez szükséges háttér kellő mértékben rendelkezésre álljon. - Befektetés, jelen esetben megfelelő mennyiségű állami támogatás hiányában elképzelhetetlen a magyar futball felemelkedése, különösen úgy, hogy a többi országban hatalmas összegeket invesztálnak a sportra. Ebben a helyzetben számunkra egyetlen út van, és az lefelé vezet. Éppen ezért, még az ilyen találkozók után sem lehet mindenben az aktuális válogatott játékosok és a kapitány felelősségét keresni.

Az MLSZ elnöke leszögezte, egyelőre korai a szövetségi kapitány személyét érintő kérdéseket feszegetni, hiszen arról kizárólag az MLSZ elnöksége hivatott dönteni. Bozsik Péter a következő, október 26-i elnökségi ülésen számol be szakmai munkájáról és programjáról.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...