Nyertek az írek a bosnyákok ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2012. május. 26., 19:21
Nyertek az írek a bosnyákok ellen

Győzelemmel zárta hazai felkészülését az Európa-bajnokságra a magyar válogatott június 4-i, budapesti ellenfele, az ír nemzeti tizenegy.

Giovanni Trapattoni, a zöldek olasz szövetségi kapitánya - ígéretéhez híven - pihentette könnyebben sérült kapusát, Shay Givent, s a mezőnyjátékosok közül az ugyancsak nem teljesen egészséges John O'Shea-t is. Ugyanakkor Robbie Keane, aki az utóbbi napokban szintén fájlalta a lábát, pályára lépett. Sean St Ledger ellenben nem tudott kezdeni, húzódása miatt kénytelen volt átadni a helyét Darren O’Dea-nek. Trapattoni a kezdőcsapatba jelölte a keret legfiatalabb játékosát, James McCleant, aki életében először volt kezdő az A-válogatottban.

A Sunderland tinédzsere végigjátszotta a mérkőzést, de az írek akkor játszottak jól, amikor a második félidőre beállt Aiden McGeady átvette a szerepkörét. A bosnyákok (noha nagyon jó erőkkel álltak fel, Begovic, Pjanic, Rahimic, Misimovic; Ibisevic és Dzeko is kezdett náluk) jól kezdtek, az első tíz percben két helyzetet is ki tudtak alakítani de végül nem tudták veszélyeztetni az ír győzelmet, a Budapestre készülő hazaiak a szerzett gólon kívül kétszer is a kapufát találták el (előbb McGeady, majd Jon Walters révén), s talán Glenn Whelan is okkal kért számon egy büntetőt a játékvezetőn. A gólt a 77. percben Aiden McGeady beadása után Shane Long szerezte. A hajrában – Stephen Ward hibája után – kis szerencsével kiegyenlíthetett volna a csereként beállt Mehmed Alispahic, de az utolsó nagy helyzet az íreké volt: ha Begovic nem mutatja be a mérkőzés legnagyobb bravúrját, Long megduplázta volna a góljai számát.

Az írek e találkozó után olaszországi edzőtáborozásra indulnak, majd június 4-én játszanak Budapesten. A kontinensbajnokságon a horvátok ellen kezdenek majd június 10-én, majd a spanyolokkal és az olaszokkal játszanak a csoportkörben.

Az írek összeállítása a következő volt: Keiren Westwood (Sunderland) –  Paul McShane (Crystal Palace), Richard Dunne (Aston Villa), Darren O'Dea (Leeds United), Stephen Ward (Wolverhampton) –  Damien Duff (Fulham), Glenn Whelan (Stoke City), Darron Gibson (Everton), James McClean (Sunderland) – Robbie Keane (LA Galaxy), Kevin Doyle (Wolverhampton).

Cserék: Duff helyett Aiden McGeady (Szpartak Moszkva) a 46. percben, Whelan helyett Keith Andrews (West Bromwich) a 46. percben, Keane helyett Shane Long (West Bromwich) a 62. percben, Doyle helyett John Walters (Stoke City) a 62. percben, Dunne helyett Sean St. Ledger (Leicester City) a 70. percben, McShane helyett Stephen Kelly (Fulham) a 78. percben.

Jegyinformációk

A Magyarország-Írország találkozóra (június 4. Puskás-stadion, 20.30) május 15-én, kedden kezdődött meg a jegyek értékesítése. A belépőket a szokásoknak megfelelően az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni - elhelyezkedéstől függően - 2000, 3000, 4000, 5000 és 7000 ezer forintos áron.

A mérkőzésen Családi szektort is kialakítunk, minimum három fős családok számára. A család férfi tagjának a jegye 4000 forint, a női családtag jegye ingyenes, a gyerek(ek) belépője 1000 forint/fő. A gyerek és a családi szektor kedvezménye nem összevonható.

Már kaphatók a magyar szektor jegyei a válogatott soron következő mérkőzésére, a június 1-jei Csehország-Magyarország felkészülési találkozóra is. A belépőket Budapesten az IBUSZ Oktogon irodában (VI., Oktogon 3.), illetve a vidéki IBUSZ-irodákban lehet megvásárolni 1500 forintos egységáron. A június elsejei találkozót a Sparta Praha stadionjában rendezik 19.00 órai kezdettel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...