Nikolics Nemanja: négy nap alatt öt gól
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. március. 20., 20:56
Nikolics Nemanja: négy nap alatt öt gól

A Legia Warszawa csatára remek formában várja a március 26-i, horvátok elleni felkészülési mérkőzést.

Nikolics Nemanja az előző hetekben adós maradt a gólokkal a lengyel élvonalban, az elmúlt napokban azonban bepótolta lemaradását, két meccsen ötször vette be az ellenfelek kapuját. A remekül sikerült hét szerdán, a Lengyel Kupa elődöntőjében kezdődött, ahol a Legia 4-0-ra győzte le a Zawisza Bydgoszcz együttesét, Nikolics mesterhármassal járult hozzá a fölényes sikerhez.

Ezután következett a hétvégi bajnoki, melyen a varsóiak a Lech Poznan otthonában léptek pályára. Itt 2-0-ra nyert a Legia, mindkét találat Nikolics nevéhez fűződött, a másodikat büntetőből érte el a csatár, aki ezzel 25-re növelte idénybeli bajnoki találatainak számát. A vesztes poznaniaknál Lovrencsics Gergő betegsége miatt nem kapott lehetőséget (és nem jön haza a válogatott edzőtáborába sem), Kádár Tamás kezdő volt, de bokasérülés miatt már a szünetben le kellett cserélni.

Gólt ünnepelt a válogatott keretbe visszakerült Gyurcsó Ádám is, aki egy pazarul elvégzett szabadrúgásból vette be a Cracowia Kraków hálóját, a 8. percben vezetést szerezve a Pogon Szczecinnek. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, Gyurcsó végig a pályán volt. Pénteken győztes meccsen lépett pályára Guzmics Richárd, csapata, a Wisla Kraków 5-1-re verte a Jagielloniát, a védő végig a pályán volt.

A német élvonalban a Werder Bremen 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Mainzcal, Kleinheisler László a kispadról nézte végig a találkozót. A sereghajtó Hannover ismét vereséget szenvedett, ezúttal kiesési rangadón, a Frankfurt otthonában 1-0-ra. Szalai Ádám csereként, a 77. percben állt be a vendégekhez. A német másodosztályban Gulácsi Péter végigvédte az RB Leipzig bajnokiját, amelyet csapata 3-1-re elveszített a Nürnberg otthonában. A hazaiaknál Stieber Zoltánt a cserék közé nevezték, nem állt be a meccsen.

Szlovákiában a Slovan Bratislava hazai rangadót veszített a Spartak Myjava ellen (0-1), Priskin Tamás végig a pályán volt a pozsonyiaknál. Bár Priskin ezen a meccsen gól nélkül maradt, a hétközi kupafordulóban betalált a hálóba, méghozzá az FK Senica ellen. A találkozó 1-1-gyel zárult, tizenegyesekkel a Slovan jutott az elődöntőbe.

Németh Krisztián csapata, a katari al-Garafa 1-1-es döntetlent játszott az Al Kharitiyath ellen, a magyar csatár végig a pályán volt. Dzsudzsák Balázs kipihenten térhet haza a válogatott összetartására, a török Bursaspor nélküle játszotta le hétvégi bajnokiját. Bogdán Ádám nem lépett pályára a Liverpool első csapatában.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...