Nemzetközi Ifjúsági Torna: Döntőben a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. augusztus. 05., 20:12
Nemzetközi Ifjúsági Torna: Döntőben a válogatott

A magyar U17-es válogatott csütörtökön a csoportgyőzelemért, és egyben a döntőbe jutásért lépett pályára a Nemzetközi Ifjúsági Tornán. Az írek elleni mérkőzés a rendes játékidőben nem hozott döntést, a tizenegyesrúgásokban azonban jobbak voltunk ellenfelünknél, ezzel Tuboly Frigyes csapata bejutott a szombati fináléba, ahol Románia lesz az ellenfél.

A belgák elleni 3-1-es győzelem után a mieink Diósdon a csoport másik szerdai győztesével, Írországgal mérkőztek meg a döntőbe jutásért. Csapatunk a Gelei Vince - Botka Endre, Kelemen Márk, Zsirai Martin, Füredi Patrik - Szilvási Péter - Paudits Patrik (Halmai Ramon a 30. percben), Pintér András (Novothny Soma a 41. percben), Sipőcz János (Huller Ádám az 55. percben), Szécsi Márk, Bese Barnabás (Kiprich Dániel a 65. percben) összeállításban szerepelt a mérkőzésen.

Válogatottunk kissé nehezen lendült játékba, és egy védelmi kihagyást követően már a 4. percben hátrányba került. A kapott gól megfogta a csapatot, és csak a félidő közepén sikerült átvenni a játék irányítását. A 20. perc után már fölényben játszottunk, ám a szünetig nem sikerült bevenni az írek kapuját. A fordulás után játékosaink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, és a 62. percben sikerrel is jártak, Szécsi Márk pontos passzát követően Huller Ádám 10 méterről vette be a kaput. A hajrában nem sikerült megszerezni a győztes találatot, így 1-1-el zárult a rendes játékidő, jöhettek a tizenegyesek. A mieink rögtön az első büntetőrúgást elhibázták, de a folytatásban egyszer sem rontottak, míg az ellenfél az öt próbálkozásból csak háromszor talált a kapuba.

Győzelmünkkel bejutottunk a döntőbe, amelyet a szerbeket - szintén tizenegyesekkel - legyőző román válogatott ellen vív szombaton a csapat. A mérkőzésre 17.30-tól, Telkiben kerül sor.

- Hasonlóan megilletődötten kezdtünk, mint a szerdai mérkőzésen, és egy buta hibát követően rögtön a meccs elején gólt kaptunk - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes szövetségi edző. - Az első húsz perc után fokozatosan kerekedtünk ellenfelünk fölé, és a második félidőben már meggyőző játékkal sikerült egyenlítenünk. Együttesem számára minden egyes mérkőzés előrelépést jelent, bízom benne, hogy az Eb-selejtezőkig tovább tudunk javulni, és még egységesebbé válik a gárda. A futballisták ma azt mutatták meg, hogy lehet számítani a küzdeni tudásukra.

A játéknap további eredményei:

Románia - Szerbia 1-1 (tizenegyesekkel nyert Románia)
Belgium - Horvátország 0-2
Izrael - Csehország 0-0 (tizenegyesekkel nyert Izrael)

A torna szombati programja:

7. helyért
Csehország - Belgium, Szigetszentmárton, 11.00

5. helyért
Izrael - Horvátország, Ráckeve, 11.00

3. helyért

Írország - Szerbia, Telki 15.45

Döntő:
Magyarország - Románia, Telki, 17.30


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...