Németh Krisztián hatodik gólját lőtte Katarban
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. március. 13., 21:23
Németh Krisztián hatodik gólját lőtte Katarban

Az A-válogatott lengyelországi támadói újabb asszisztokkal járultak hozzá klubcsapatuk sikeréhez a hétvégén.

Lengyelországban az éllovas Legia Warsawa Nikolics Nemanjával a soraiban győzött a Cracovia otthonában 2-1-re. A magyar csatár nem szerzett gólt, mégis fontos szerepet játszott a sikerében, az első vendégtalálat előtt ő adta a gólpasszt a brazil Guilhermének. A varsóiak sikerükkel továbbra is egy pont előnnyel vezetik a tabellát. A két magyar válogatott játékost is foglalkoztató Lech Poznan már az ötödik a tabellán, miután szombaton a Ruch Chorzow együttesét győzte le idegenben 3-1-re. Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő is végig a pályán volt, utóbbi egy gólpasszt is jegyzett a találkozón. Guzmics Richárd együttese, a Wisla Krakow hétfőn lépett pályára, és megszerezte első idei bajnoki győzelmét, a Niecieczát győzte le 4-2-re. A magyar védő végigjátszotta a meccset.

A német Bundesliga sereghajtója, a Hannover újabb vereséggel került közelebb a kieséshez, a Köln elleni hazai találkozón 2-0-ra kapott ki. Szalai Ádám végigjátszotta a találkozót a házigazdáknál. Pályára lépett Kleinheisler László is, de neki sem jutott sok sikerélmény, már amennyiben azt nem számítjuk ide, hogy egy félidőt pályán lehetett a Bayern München otthonában rendezett bajnokin. Csapata, a Werder esélytelen volt a pontszerzésre, 5-0-ra kapott ki. A német másodosztályban az FSV Frankfurt Kalmár Zsolttal a soraiban kapott ki 3-1-re a második helyezett Freiburgtól. Stieber Zoltán eltiltása miatt nem kaphatott szerepet a Nürnberg pénteki meccsén, amelyet együttese 4-0-ra nyert meg a Bielefeld otthonában.

Katarban az al-Garafa 4-0-ra verte a tabellán előtte álló al-Sailiyát, Németh Krisztián egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A magyar csatár eddig hat mérkőzésen lépett pályára katari együttesében, és ezeken hat gólt szerzett.

Svájcban a Sion 3-2-re kikapott a Young Boys otthonában, Vanczák Vilmos végigjátszotta a találkozót a vendégeknél. Priskin Tamás a héten két bajnokit is játszott a Slovan Bratislava színeiben. Az elsőn, szerdán, a Zemplín Michalovce ellen csereként állt be a 60. percben, a találkozó hajrájában pedig a találkozó egyetlen gólját szerezve eldöntötte a három pont sorsát. Hétvégén végig a pályán volt a Zlaté Moravce ellen, a mérkőzés 0-0-ás döntetlennel zárult. Dzsudzsák Balázs kezdő volt a török Bursasporban és 63 percet töltött a pályán, együttese 3-0-ra kikapott az Antalyaspor otthonában.

Légiós kapusaink közül Bogdán Ádám és Megyeri Balázs nem kapott lehetőséget a hétvégén, Gulácsi Péter viszont végigvédte a német másodosztály listavezetőjének, az RB Leipzignek a hazai, 2-1-re megnyert bajnokiját az 1860 München ellen.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...