Németh és Nikolics is duplázott hétvégén
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. február. 14., 20:47
Németh és Nikolics is duplázott hétvégén

A-válogatottunk külföldön szereplő csatárai kitettek magukért hétvégén, Nikolics Nemanja és Németh Krisztián is meglőtte első idei dupláját.

Németh Krisztián még csak két bajnoki mérkőzésen van túl a katari al-Garafa együttesében, de már most az élen áll a csapat házi gólkirályi versenyében. A 27 éves csatárnak hétvégén pontszerzést köszönhetett csapata, az el-Dzsais elleni idegenbeli összecsapás második félidejében a magyar válogatott támadó két gólt is szerzett (1-0 és 2-1 után), így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Nikolics Nemanja sem akart lemaradni csatártársától, és első tavaszi bajnokiján nemcsak meglőtte szokásosnak mondható gólját a Legia Warszawa bajnokiján, hanem mindjárt kétszer is bevette a Jegiellonia kapuját, így fontos szerepet vállalt csapata 4-0-ás sikeréből. Az első Nikolics-találat a 7. percben született, majd a második félidő első negyedórájában is villant a korábbi Vidi-támadó. Nikolics ezzel 23-ra növelte találatai számát az Ekstraklasában, és mindezt 22 mérkőzésen érte el.

További lengyel légiósaink közül Guzmics Richárd vesztes csapat tagja volt, a Wisla Kraków a Gosztonyi Andrást foglalkoztató Śląsk Wrocław otthonában kapott ki 1-0-ra. Mindkét magyar játékos kezdő volt együttesében. A Lech Poznan 5-2-es győzelmet aratott a Nieciecza elleni hazai bajnokin, a házigazdáknál Lovrencsics Gergő kezdőként 66 perc játéklehetőséget kapott, Kádár Tamás eltiltása miatt nem játszhatott.

A német kerettagok közül Szalai Ádám sérülés miatt nem lépett pályára a Hannoverben, míg Kleinheisler László a cserepadról nézte végig, ahogy a Werder Bremen kiesési rangadón 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Hoffenheimmel. Kalmár Zsolt végig a pályán volt a Bundesliga II-es FSV Frankfurt pénteki, Fürth elleni hazai bajnokiján, amelyet csapata 2-1-re elveszített.

A török bajnokságban Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor 2-0-ra kikapott a Genclerbirligi otthonában, a magyar szélső a 83. percben, csereként állt be a vendégekhez. Légiós kapusaink, Bogdán Ádám (Liverpool) és Megyeri Balázs (Getafe) nem kaptak játéklehetőséget a hétvégén. Vanczák Vilmos nem léphetett pályára, mert a svájci Sion bajnokija elmaradt, a német másodosztályú Stieber Zoltán csapata, a Nürnberg hétfőn este játszik.

A szlovák bajnokság még nem kezdődött el, Priskin Tamás együttese, a Slovan Bratislava a dán AaB ellen játszott felkészülési mérkőzést, a magyar csatár egy bombagóllal segítette 3-3-as döntetlenhez a pozsonyiakat.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...