Nem volt esélyünk a pontszerzésre Bukarestben
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. szeptember. 06., 22:08
Nem volt esélyünk a pontszerzésre Bukarestben

A magyar válogatott 3-0-ás vereséggel zárt a románok elleni vb-selejtezőn.

A csoport második helyéért zajló harc szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzésre Egervári Sándor két csatárral küldte pályára csapatát, Böde Dániel és Szalai Ádám is a kezdőcsapatban kapott helyet. A középpálya tengelyében Korcsmár Zsolt és Varga József szűrte a hazai támadásokat, a két belső védőnk Lipták Zoltán és Guzmics Richárd volt.

A lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg a kezdés után, a románok már a 2. percben vezetést szereztek. Guzmics Richárd hibázott nagyot, utolsó emberként eladta a labdát, Marica ziccerben tört kapura, és Bogdán mellett higgadtan a bal sarokba lőtt. Hogy a gól fogta-e meg a csapatot, vagy valami más volt a baj, nem lehetett tudni, de képtelen volt felpörögni a válogatott, a középpályások nem tudták megjátszani a két csatárt, középen és szélen sem jelentettünk veszélyt a hazai kapura.

A párharcokat rendre a jóval agresszívebben futballozó románok nyerték, nem tudtuk megtartani a labdákat, és a 31. percben a román akciók egyike góllal ért véget: Marica gurította vissza a labdát az érkező Mihai Pintiliinek, aki jó 25 méterről óriási gólt lőtt, a labda a lécről vágódott a bal felső sarokba.

A második gól után Egervári Sándor cserélt, Hajnal Tamás jött be Korcsmár Zsolt helyére. A változtatás után egy fokkal feljavult ugyan a játékunk, de komolyabb helyzeteket továbbra sem tudtunk kialakítani. A félidő legnagyobb magyar lehetősége Hajnal nevéhez fűződik, a középpályás távoli lövését Tatarusanu szögletre ütötte.

A második félidőben sem történt jelentősebb változás a játékunkban, a román válogatott magabiztosan kézben tartotta a meccset, ezért az idő múlásával kockáztatni kellett, egyre kevesebb energiát fordítottunk a védekezésre. Adódott is néhány helyzete a románoknak, a két legnagyobból könnyen gól is születhetett volna, Bogdán Ádám azonban bravúros védésekkel meccsben tartotta a csapatot.

Az utolsó negyedórának már teljesen támadó felállásban futottunk neki, de igazán veszélyes lehetőségünk nem volt, a románok pedig kihasználva a fellazuló védelmen keletkező lyukat, a 88. percben Cristian Tanase révén megszerezte harmadik gólját is, ezzel beállította a végeredményt.

Győzelmével a román válogatott feljött a második helyre a csoportban. A mieink jövő kedden az észtek ellen, a Puskás-stadionban gyarapíthatják pontjaik számát, míg a román válogatott a törököket fogadja.

- Nagyon csalódottak vagyunk, mert nem erre számítottunk a mérkőzés előtt - értékelt a meccs után Egervári Sándor. - Sajnos a lehető legrosszabbul, egy súlyos egyéni hiba után kapott góllal kezdtük a mérkőzést, és ez nagyban meghatározta a meccs további alakulását. Több játékos is van a csapatba, aki nincs hozzászokva az ilyen hangulatú, kiélezett mérkőzésekhez, de nem akarom erre fogni a vereséget, ezúttal minden csapatrészben felülmúltak bennünket a hazaiak. Innen már nagy bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy elérünk a második helyet. Nem lesz könnyű felrázni a csapatot az észtek elleni mérkőzésre, tovább nehezíti a dolgunkat, hogy Korcsmár eltiltás miatt nem játszhat, és vannak sérültjeink is. Csalódást okoztunk a szurkolóinknak, de hiszek benne, hogy jövő kedden sikerül javítanunk.

Világbajnoki selejtező mérkőzés, Bukarest:

ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 3–0 (2-0)
Románia: Tatarusanu – Matel, Goian, Chiriches, Rat – Bourceanu, Pintilii – Torje (Tanase, 58.), B. Stancu, Maxim (A. Popa, 64.) – Marica (Hoban 80.). Szövetségi kapitány: Victor Piturca
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Guzmics, Kádár – Koman (Szabics, 85.), Korcsmár (Hajnal, 34.), Varga J. (Lovrencsics, 68.), Dzsudzsák – Böde – Szalai. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerző: Marica a 2., Pintilii a 31., Tanase a 88. percben

A vb-selejtező csoport állása:

1. Hollandia 19 pont
2. Románia 13 pont
3. Magyarország 11 pont
4. Törökország 10 pont
5. Észtország 6 pont
6. Andorra 0 pont

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...