Moszkvában játszik U21-es csapatunk
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. augusztus. 30., 17:06
Moszkvában játszik U21-es csapatunk

U21-es válogatottunk a jövő szerdán nagy jelentőségű Eb-selejtezőn szerepel Moszkvában. A válogatott szerencsés esetben már döntetlennel is továbbjuthat a csoportból, függően a vasárnapi finn-orosz mérkőzés eredményének alakulásától.

Csütörtökön találkozik a keret

A válogatott tagjai csütörtökön találkoznak, és egy budapesti szállodában készülnek. Róth Antal szövetségi edző a hét folyamán a Gázművek-pályán vezényel majd edzéseket a keret tagjainak, akik kedden délelőtt repülnek el az orosz fővárosba. A mérkőzés magyar idő szerint szerdán 14 órakor kezdődik az Eduard Sztreltszov Stadionban. A szövetségi edző nem változtatott jelentősen a keret összetételén, de erre nem is volt oka, hiszen a fiatalok augusztus közepén a Szusza Ferenc Stadionban 5-0-ra nyertek a finnek ellen (Feczesin Róbert és Priskin Tamás két-két, valamint Balogh Béla találatával).

Az orosz csapatra a magyarok elleni találkozót megelőzően vár még egy feladat, vasárnap este Finnországban, Turkuban lép pályára az együttes. Amennyiben a finnek pontot szereznek, vagy kevesebb góllal kapnak ki mint ellenünk, Róth Antal együttese már egy moszkvai döntetlennel is továbbjuthat a csoportból.

Az U21-es válogatott keret
Kovács Zoltán (Kaposvári Rákóczi), Kemenes Szabolcs (Ferencváros), Somogyi Csaba (Győri ETO) - kapusok; Vaskó Tamás (Újpest FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Balogh Béla (MTK Budapest), Pollák Zoltán (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Máté Péter (DVSC-TEVA) - védők; Sándor György (Újpest FC), Bank István (Győri ETO), Bori Gábor (MTK Budapest), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Kanta József (MTK Budapest), Lipták Zoltán (Lombard FC Pápa), Lattenstein Norbert (FC Fehérvár), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre) - középpályások; Feczesin Róbert (FC Sopron), Magasföldi József (FC Sopron), Priskin Tamás (Watford FC), Tisza Tibor (Újpest FC) - csatárok.


Oroszország-Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, szeptember 6., szerda 14 óra, Moszkva
Játékvezetők: Daniel Stalhammar; Magnus Sjöblom, Erik Bergsten (svédek)


A 6. csoport állása
MAGYARORSZÁG 1 1 0 0 5-0 3
Oroszország 0 0 0 0 0-0 0
Finnország 1 0 0 1 0-5 0


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...