Mindenki bizonyíthat az oroszok ellen
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. november. 17., 17:33
Mindenki bizonyíthat az oroszok ellen

Dárdai Pál az oroszok elleni, keddi barátságos mérkőzésen arra kiemelten figyel, hogy a keretből mindenki lehetőséget kapjon a bizonyításra.

A szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a csapat és ő is megünnepelte a finnek elleni sikert, de sok idő nem volt a mulatásra, már közvetlenül a pénteki meccs után megkezdődött a regeneráció, majd a szombati szabadnap után vasárnap folytatódott a munka Telkiben.

- Intenzívebb munkát eddig csak azok a játékosok végeztek, akik nem léptek pályára a finnek ellen. A ma délutáni tréningen a támadásokat gyakoroljuk, egy pár dolgot szeretnénk kipróbálni a kedd esti mérkőzésen. Előre eltervezett cserék lesznek, mind a hat cserelehetőséget ki fogom használni. Szeretnénk jó eredményt elérni, de nagyon fontos, hogy minden kerettag lehetőséget kapjon. Látni szeretném, hogy ki hogy áll a meccshez, milyen a mentalitása a pályán. Az elmúlt időszakban végzett munkájuk alapján azok is megérdemlik a játéklehetőséget, akik a finnek ellen nem játszhattak - fogalmazott Dárdai Pál.

A kapitány elmondta, hogy egy félidőt 4-2-3-1-es hadrendben játszatja csapatát, a másik játékrészben pedig 4-4-2-ben áll majd fel a csapat.

A sajtótájékoztatón a játékosok közül Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland vett részt. A Ferencváros támadója kiemelte, hogy a csapat rengeteg segítséget kapott a szurkolóktól pénteken, ennek ugyanúgy szerepe volt a nehezen kiharcolt győzelemben, mint annak, hogy Dárdai Pál irányításával nagyszerű csapatszellem alakult ki a válogatottnál. Gera nem kap helyet a keddi kezdőcsapatban, de bízik benne, hogy csereként beszállva ismét pályára léphet az együttesben.

_KEC9523|

Juhász Roland keddi szereplése sem biztos még, ő fájdalomcsillapító injekcióval vállalta a hétfői edzést, és bízik benne, hogy hasonló módszerrel az oroszok ellen is játszhat majd.

Dzsudzsák Balázs azt emelte ki, hogy a keddi összecsapáson a játékosok mindent megtesznek, hogy meggyőzzék a maradásról Dárdai Pált, aki egyelőre nem hozott döntést a saját a jövőjéről. Az Oroszországban légióskodó szélsőt az ellenfélről is kérdezték a sajtótájékoztatón. Az orosz válogatott szombaton Ausztriában lépett pályára Eb-selejtezőn, és 1-0-ás vereséggel zárta a meccset.

- Biztos vagyok benne, hogy az oroszok ki akarják javítani a hétvégi kudarcot, még ha barátságos mérkőzés is lesz a keddi. Ellenfelünknél vannak problémák, de nekünk nem velük kell foglalkoznunk, sokkal fontosabb a saját játékunk. Számomra különleges lesz a mérkőzés, hiszen ellenfélként találkozom egy-két csapattársammal. Az a célunk, hogy illendően fejezzük be az előző selejtezőkön megkezdett jó sorozatunkat - így a válogatott csapatkapitánya, aki azt is elmondta, hogy a szintén a Dinamo Moszkvában szereplő Alekszandr Kokorinra különösen oda kell figyelni, mert ő igazi klasszis, aki a világ bármelyik csapatában megállná a helyét.

Dzsudzsák Balázs arra kérte a csapat szurkolóit, hogy ha tehetik, legyenek ott kedden este a Groupama Arénában, az oroszok elleni mérkőzésen.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy későn kezdődik a mérkőzés, ezért vidékről feltehetőleg kevesen tudnak elutazni Budapestre. Az is egyértelmű, hogy egy családnak négy nap alatt két meccsre belépőt váltani anyagilag megterhelő, sajnos már nincs olyan nagyon jó idő sem, mégis, nagyon örülnénk, ha sokan kijönnének bennünket buzdítani, nagyon fontos volna a közönség segítsége. Előfordulhat, hogy Dárdai Pálnak ez lesz az utolsó mérkőzése a válogatott élén, ez esetben az ő munkáját is méltóképpen meg lehetne köszönni egy jó hangulatú mérkőzéssel.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...