Megvédte címét a Goldwin
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. augusztus. 01., 20:57
Megvédte címét a Goldwin

A hat héten át tartó Nestea Strandfoci Grand Prix-sorozat utolsó napján végre tűző napsütésben, igazi strandidőben léptek homokra a csapatok. A Goldwin Pluss 2007 és 2009 után harmadszor szerezte meg a végső győzelmet, méghozzá teljes joggal, hiszen az ötből négy selejtezőtornát megnyert, és a Szuperdöntőben is a legjobbnak bizonyult.

Vasárnap délelőtt az elődöntőket rendezték a balatonlellei Napfény Strandon, és az első mérkőzés meglepően simán alakult. A rendkívül egységes, hihetetlen harci kedvvel játszó Bonyhád - megszokott lelkes közönsége támogatásával - valósággal lesöpörte a pályáról a szombaton parádézó Chicagót. A tolnaiak 11-3-ra nyertek, teljesen megérdemelten.

A másik találkozó megható pillanatokkal kezdődött. A Goldwin Pluss - Siva-Mont-Ugraiimre összecsapás előtt a játékosok a címvédő tragikusan fiatalon, 39 évesen elhunyt törzsszurkolójára, Cziráki Péterre emlékeztek, akinek a képét a pályát övező palánkra tűzték társai. A Goldwin tagjai az ő emlékéért is küzdöttek, és bár a Siva nem adta olcsón a bőrét, a Fekete Viktor-Besenyei Ferenc kettős vezérletével a sárgamezesek 6-4-re diadalmaskodtak.

A hetedik pozícióval a Blue Jeans, az ötödikkel pedig a Szász-Therm-Corrado vigasztalódott, előbbi a Sprint FC-t, míg utóbbi a Keresztes Lovagokat múlta felül a helyosztókon.

A bronzmérkőzésen Csopaki István, a Chicago gólvágója folytatta remeklését: négyszer is beköszönt a válogatott és jelen esetben a Siva-Mont hálóőrének, Szűcs Lászlónak, de a rendes játékidő, sőt a hosszabbítás sem hozott döntést, következhetett tehát a büntetőpárbaj. Ebben a Chicago volt a higgadtabb, így megszerezte a harmadik helyet.

Zsúfolt lelátók előtt, pazar hangulatban kezdődött a finálé, a bajnoki címről döntő Goldwin Pluss - Bonyhád derbi. A szombati csoportmeccsen háromgólos hátrányból fordítva nyert a Bonyhád, ezúttal azonban a lőrinci együttes végig kézben tartotta az irányítást. Fekete Viktor szokásos ollózásaival szórakoztatta a közönséget, és a többiek is kitettek magukért, így a jól küzdő BBFC-nek nem volt esélye. A Goldwin tehát 2007 és 2009 után harmadszor kaparintotta meg az aranyérmet, méghozzá teljes joggal, hiszen az ötből négy selejtezőtornát megnyert, és a Szuperdöntőben is a legjobbnak bizonyult.

A gólkirályi címet új rekorddal, 21 találattal Csopaki István (Chicago) szerezte meg. A legjobb játékos Fekete Viktor (Goldwin Pluss), a legjobb kapus Tasselmajer Adrián (Bonyhád) lett. A torna végén ünnepélyes keretek között búcsúztatták Forgács Ákost, aki 1995, vagyis a bajnokság kezdete óta mindig jelen volt játékvezetőként. A jövőben ő lesz a sípmesterek ellenőre.

További különdíjak

Fair Play-díjas: Keresztes Lovagok
2010 legjobb játékvezetője: Mocsári Tamás
2010 összesített gólkirálya: Fekete Tamás (Goldwin) 29 góllal

Nestea Strandfoci Grand Prix, Szuperdöntő, Balatonlelle

Elődöntő
Bonyhád BFC - Chicago F. Faktor 11-3 (4-2,4-1,3-0)
Gólszerző: Máté N. 2, Tóth A. 2, Dénes 2, Czinkon 2, Jaksa, György, Máté R.

Siva-Mont-Ugraiimre - Goldwin Pluss 4-6 (0-1,3-4,1-1)
Gólszerző: Frank 3, Gauland, ill. Fekete V. 2, Besenyei 2, Csomós, Vernyik

A 3. helyért
Chicago F. Faktor - Siva-Mont-Ugraiimre 5-5 (2-2,2-0,1-3,0-0), büntetőkkel: 1-0
Gólszerző: Csopaki 4, Makrai, ill. Szalay 2, Gauland, Frank, Pázsit

Döntő
Goldwin Pluss - Bonyhád BFC 7-3 (4-1,1-1, 2-1)
Gólszerző: Fekete V. 3, Besenyei 2, Vernyik, Fekete T., ill. Dénes 2, Czinkon


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...